Україна продовжує боротьбу за право участі в хокейному турнірі Олімпіади-2026: вирішальні матчі пройдуть у серпні

Визначилися сильні суперники нашої команди у кваліфікації – чекаємо на виключення з групи пособників агресора

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Україна продовжує боротьбу за право учас…
Фото: ФХУ.

Збірна України з хокею (чоловіки) виграла передкваліфікаційний турнір у Польщі та зіграє у фінальній частині кваліфікації до Олімпіади-2026. Про це стало відомо після того, як 11 лютого в заключному матчі змагань у польському місті Сосновець "синьо-жовті" здолали збірну Естонії і посіли перше місце у своєму квартеті, передає Depo.ua за повідомленням cайту Федерації хокею України.

Рахунок матчу Україна-Естонія – 5:3 (3:0, 1:2, 1:1).

Шайби у команді, якою керує колишній гравець, а нині тренер Дмитро Христич, закидали 1:0 – Мазур, 2:0 – Пангелов-Юлдашев, 3:0 – Лялька, 4:1 – Фадєєв, 5:3 – Пересунько.

Раніше у прекваліфікаційному турнірі Україна здолала збірні Південної Кореї (4:0) і Польщі (3:2, в серії булітів).

Тож у серпні цього року національна збірна України продовжить боротьбу за вихід на хокейний турнір Олімпіади-2026.

Як команда з найнижчим рейтингом міжнародної хокейної федерації (IIHF) серед збірних, що подолали прекваліфікацію (це також Велика Британія і Японія), у кваліфікаційному турнірі Україна потрапила до групи D. Нашими суперниками тут точно стануть команди Словаччини і Казахстану.

Третім суперником мала стати збірна білорусі, але як представники державиа-пособниці російської агресії спортсмени з цієї країни відсторонені від міжнародних змагань, у тому числі від участі в Олімпійських іграх. Остаточне рішення щодо допуску білорусів IIHF ухвалить у березні.

Імовірно, що у відбірковій групі білорусь замінить Угорщина – команда з найвищим рейтингом серед тих, хто вибув з кваліфікації.

Суперники українській команді випали дуже сильні. Насамперед це Словаччина –№9 світового рейтингу, "бронзовий" призер Олімпіади-2022, постійний учасник вищого дивізіону чемпіонату світу з хокею. Команда ще й зіграє кваліфікацію у себе вдома.

Не слабкий і Казахстан, №15 світового рейтингу, учасник трьох останніх розіграшів елітного дивізіону чемпіонату світу.

Відбірковий турнір до Олімпіади-2026 у групі D почнеться у Братиславі, Словаччина 29 серпня 2024 року. Кожна команда проведе по три матчі.

На Олімпіаду 2026 року, яка відбудеться в Італії, потрапить лише одна збірна із групи – її переможець.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme