Збірна України з хокею перемогла принципового суперника у попередньому олімпійському відборі

Поляків здолали вперше за 11 років: до участі у кваліфікації на Олімпіаду-2026 залишився один крок.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Збірна України з хокею перемогла принцип…
Фото: polskihokej.eu.

У передвідбірковому турнірі до зимових Олімпійських ігор 2026 року національна чоловіча збірна України з хокею перемогла господарів турніру – поляків, повідомляє Depo.ua за інформацією Федерації хокею України. Турнір триває у польському місті Сосновець.

Підсумковий рахунок зустрічі, яка відбулася увечері 9 лютого, – 3:2. Основний час завершився унічию – 2:2, причому українці двічі відігралися по ходу гри.

У першому періоді поляки грали швидко, динамічно, часто атакували ворота суперника. Це принесло результат. Нічию українці здобули на початку другого періоду, коли Денис Бородай влучним ударом застав зненацька воротаря господарів. У цьому відрізку гри перевагу мали гості. Далі шальки терезів ще по разу схилилися у бік кожної з команд.

В овертаймі, який пройшов за форматом 3х3 (по три гравці замість п'яти), голів не було, а в серії булітів – штрафних кидків "синьо-жовті" стали кращими. Героєм гри став голкіпер Богдан Дьяченко, який спершу кілька разів врятував команду в овертаймі, а в серії штрафних пропустив лише перший кидок, а з рештою чотирма впорався. В України ж свої буллітні спроби реалізували Ілля Коренчук і Олексій Ворона.

Шайби: 1:0 – Гурни. 1:1 – Бородай. 2:1 – Колуш. 2:2 – Ратушний. 2:3 – Ворона (переможний буліт).

Тож національна збірна України виграла у принципового суперника дуже важливий матч олімпійського передкваліфікаційного турніру.

Національну збірну Польщі наші хокеїсти перемогли вперше за 11 років і за 15 матчів між командами.

Як вчора повідомляв Depo.ua, у першому матчі прекваліфікації Україна розгромила Південну Корею – 4:0.

Зараз головне – зробити заключний крок. У неділю, 11 лютого,  збірна України завершує передкваліфікацію матчем з естонцями. Гра почнеться о 17:30 за київським часом і транслюватиметься на Суспільному Спорт і Ютуб-каналі Федерації хокею України.

До основного турніру кваліфікації на Олімпіаду-2026 у Італії вийде лише переможець передвідбіркового турніру.

У фінальному ж олімпійському хокейному турнірі візьмуть участь Італія як країна-господарка Олімпіади і вісім кращих команд за світовим рейтингом міжнародної хокейної федерації (IIHF). Ще три путівки будуть розіграні у кваліфікації – саме за одну із них спробує позмагатися Україна.

Хокейний турнір Олімпіади-2026 відбудеться з 6 до 22 лютого 2026 року в Мілані, Італія.

Досі збірна України з хокею лише одного разу виступала у фінальній частині Олімпіад: 2002 року в США "синьо-жовті" стали десятими.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme