Україна поки не бойкотуватиме Олімпіаду-2024 через допуск туди "нейтральних" росіян і білорусів

В.о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний розповів, чому українські спортсмени наразі не будуть бойкотувати Олімпіаду в Парижі.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Україна поки не бойкотуватиме Олімпіаду-…

Під час ефіру на Tribuna.com виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний повідомив, чи бойкотуватимуть вітчизняні спортсмени літні Олімпійські ігри 2024 року у Парижі, передає Depo.ua.

За словами чиновника, спершу потрібно поцікавитися думкою з приводу можливості такого бойкоту у самих українських спортсменів, а наразі ухвалювати рішення про бойкот не варто.

"У будь-якому випадку, зараз оголошувати про бойкот не слід. Нам треба робити все, щоб їх (росіян і білорусів. – Ред.) там було принаймні якнайменше. І тримати цю інтригу, цю напругу, тиск до самого кінця", - сказав в.о. міністра.

Матвій Бідний додав, що потрібно стежити за тим, "яким чином буде здійснюватись цей відбір (учасників Олімпіади-2024 через кваліфікаційні змагання – Ред.). Ми бачимо, що МОК додатково взяв на себе повноваження переглядати рішення міжнародних федерацій, якщо я правильно зрозумів суть того, що було написано в тих умовах".

За словами в.о. міністра, Україні варто "використовувати кожну можливість для того, щоб оскаржувати, щоб висвітлювати (свою позицію щодо неприпустимості допуску російських і білоруських учасників до Олімпіади. – Ред.)".

Як раніше повідомляв Depo.ua, 8 грудня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустив представників росії і білорусі до Олімпійських ігор-2024 в Парижі як "індивідуальних нейтральних атлетів" за умов їхньої відповідності засадам нейтральності.

Російські і білоруські учасники зможуть виступати лише в особистих змаганнях на Олімпіаді. Команди до участі допущені не будуть.

МОК не допустить до Олімпіади спортсменів і обслуговуючий персонал, які активно підтримують вторгнення рф до України. Також не допустять атлетів, які мають контракти з органами національної безпеки і військовими структурами росії чи білорусі.

Окрему позицію щодо допуску росіян і білорусів мають деякі федерації з видів спорту. Так, президент Всесвітньої легкоатлетичної асоціації (World Athletics) Себастьян Коу заявив, що спортсмени з держав-агресорок не братимуть участі у легкоатлетичних змаганнях на Олімпіаді-2024.

"Можливо, ви побачите якихось нейтральних атлетів з росії і білорусі на Олімпіаді в Парижі, але тільки не в легкій атлетиці. Позиція у нашому виді спорту не змінилася, вона стійка, її схвалив виконком, рада її дотримується. Вона практично одноголосно підтримується атлетичною родиною", - сказав Коу на засіданні ради World Athletics у Монако.

Олімпійські ігри в Парижі триватимуть з 26 липня до 11 серпня наступного року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme