Ще одна спортивна федерація дозволила виступати представникам держав-агресорок: Цього разу велоспорт

За три тижні росіян і білорусів повернуть до змагань в нейтральному статусі, а українській федерації подарують 100 тис. швейцарських франків.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Ще одна спортивна федерація дозволила ви…
Фото: uci.org.

Міжнародний союз велосипедистів (UCI) дозволив спортсменам з росії і білорусі брати участь у змаганнях під егідою Союзу на засадах нейтралітету. Про це повідомляє офіційний сайт організації, передає Depo.ua.

Таким є рішення Керівного комітету Міжнародного союзу велосипедистів, ухвалене на засіданні, яке відбулося в Кальярі (Італія) 2-4 травня.

UCI зазначає, що адаптував свої директиви відносно участі спортсменів з країн-агресорок у змаганнях під своєю егідою до резолюції виконкому Міжнародного олімпійського комітету (МОК) від 28 березня 2023 року щодо участі спортсменів з російськими і білоруськими паспортами в міжнародних змаганнях як нейтральних атлетів.

UCI підтвердив своє рішуче засудження агресії проти України з боку російського уряду, підтриманої білоруським урядом, і закликав до швидкого вирішення конфлікту відповідно до положень міжнародного права.

Федерація підтвердила свою відданість політичному нейтралітету і підкреслила право всіх спортсменів незалежно від національності на ставлення без дискримінації.

У рішенні UCI окремо згадано про фінансову підтримку Федерації велоспорту України та її спортсменів новим фінансовим внеском у розмірі 100 тис. швейцарських франків, з яких 20 тис. надасть Європейський союз велосипедистів (Union Européenne de Cyclisme – UEC).

Також Федерації велоспорту України нададуть технічну і матеріальну підтримку, щоб її спортсмени могли продовжувати тренування і змагання, як це було 2022 року, коли українським гонщикам і персоналу надали допоміжні автомобілі й виділили кредит у розмірі 600 тис. швейцарських франків.

UCI зазначає, що була першою міжнародною федерацією, яка підтримує українських спортсменів.

Що ж стосується допуску спортсменів з росії і білорусі до змагань за міжнародним календарем UCI, включно із Кубком світу, Кубком націй і чемпіонатом світу UCI, то вони зможуть виступати з 1 червня як "нейтральні індивідуальні спортсмени".

Збережено заборону на участь у змаганнях з велоспорту національних команд згаданих держав і проведення змагань із цього виду спорту на території рф і білорусі.

Також діятиме заборона на спонсорські угоди з компаніями і брендами країн-агресорок.

Як раніше повідомляв Depo.ua, відповідно до рекомендацій МОК щодо додержання принципу нейтральності спортсменів із росії і білорусі вже повернули до міжнародних змагань із таких видів спорту:

  • Бокс: під прапорами, гімнами та із державною символікою (стосується лише чемпіонатів світу і Європи під егідою проросійської Міжнародної боксерської асоціації IBA, не поширюється на кваліфікацію до Олімпіади-2024, яка пройде під егідою МОК).

 

  • Боротьба: як нейтральні атлети (під егідою UWW – Об'єднаного світу боротьби).

 

  • Настільний теніс: як нейтральні атлети.

 

  • Сучасне п'ятиборство: як нейтральні атлети.

 

  • Скейтбординг: як нейтральні атлети.

 

  • Тхеквондо: як нейтральні атлети.

 

  • Тріатлон: як нейтральні атлети.

 

  • Фехтування: як нейтральні атлети.

 

  • Дзюдо: як нейтральні атлети.

 

  • Каное-веслування: як нейтральні атлети.

 

  • Велоспорт: як нейтральні атлети.

 

  • Спортивна стрільба: федерація вивчить можливість повернення.

 

  • Стрільба з лука: рішення про повернення попередньо схвалене, остаточний вердикт має ухвалити конгрес федерації у липні.

 

  • Великий теніс: чоловіча і жіноча тенісні асоціації (ATP і WTA) не забороняли тенісистам із росії і білорусі виступати на змаганнях у нейтральному статусі.

 

 

Читайте більше: Росіян і білорусів, "які майже не беруть участі у війні", повернуть у ще один вид спорту

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme