"Шахтар" матчем зі зливою голів із "Порту" завершив виступи у Лізі чемпіонів

Навесні-2024 українська команда зіграє у Лізі Європи.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
"Шахтар" матчем зі зливою голів із "Порт…

У матчі останнього туру групового етапу Ліги чемпіонів сезону 2023/24 років донецький "Шахтар" на виїзді в Португалії поступився місцевій команді "Порту". Рахунок зустрічі – 3:5, передає Depo.ua.

Перед цим поєдинком "Порту" і "Шахтар" мали по 9 очок – кожна з команд претендувала на одне з двох місць від групи у весняній стадії Ліги чемпіонів. Ще одне місце іще до останнього туру забронювала "Барселона". При цьому "Шахтарю" для потрапляння до плей-оф ЛЧ потрібна була лише перемога над господарями.

Та почали гру донеччани надто нервово, що спростило завдання господарів, які відкрили рахунок уже на старті матчу зусиллями нестримного того вечора Галену. У середині тайму надію спробував відродити Данило Сікан, замкнувши передачу від Олександра Зубкова. Після вагань арбітр зарахував цей гол. Однак піти на перерву за рівного рахунку українцям не вдалося: під кінець першого тайму дубль оформив Галену.

На 62-ій хвилині "Порту" подвоїв перевагу: все той же Галену перехопив передачу Георгія Судакова і віддав у штрафний, а Таремі пробив влучно.

На 73-ій хвилині "Шахтар" забив удруге завдяки рикошету після прострілу Сікана. Але вже за кілька хвилин Пепе відновив перевагу "Порту" у два голи, а на 82-ій хвилині Консейсау забив п'ятий гол.

На 88-ій хвилині гравець гостей Егіналду відіграв один м'яч.

13 грудня 2023 року. Порту, стадіон "Драгау".

"Порту" - "Шахтар" 5:3

Голи: Галену 9, 43, Таремі 62, Пепе 76, Консейсау 82 – Сікан 29, Еустаукіо 73 (автогол), Егіналду 88

"Порту": Кошта – Санусі, Пепе (Франко, 81), Кардозу, Санчес (Маріу, 78) - Галену (Хайме, 88), Еустаукіо (Груїч, 81), Варела, Пепе – Таремі, Еванілсон (Консейсау, 81).

Головний тренер: Сержіу Консейсау (жовта картка, 30).

"Шахтар": Різник – Матвієнко, Ракицький (Келсі, 72), Бондар, Гочолейшвілі – Криськів (Невертон, 59), Судаков, Степаненко, Бондаренко (Назарина, 85), Зубков (Егіналду, 85) – Сікан.

Головний тренер: Маріно Пушич.

Попередження: Судаков 54, Назарина 90, Бондар 90+1.

Вилучення: асистент Маріно Пушича (90+2).

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія).

За підсумками групового турніру "Шахтар" посів третє місце, набравши 9 очок. Українська команда переходить у плей-оф Ліги Європи, де зіграє навесні наступного року. Натомість "Барселона" і "Порту" вийшли у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme