"Шахтар" несподівано переміг "Ренн" у Лізі Європи

Перша половина двоматчевого протистояння українського і французького клубів завершилася на користь донецької команди.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
"Шахтар" несподівано переміг "Ренн" у Лі…
Фото: ФК "Шахтар" (Донецьк).

У Варшаві відбувся перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи між донецьким "Шахтарем" і французьким "Ренном". Перемогла українська команда з рахунком 2:1.

Перед грою більшість журналістів і фахівців вважали аутсайдерами цієї пари саме донеччан. Це й не дивно: "Ренн" - міцний суперник, що довели не лише два його переможні матчі проти київського "Динамо" восени-2022, у поточному розіграші Ліги Європи, а й січнева перемога над ПСЖ у чемпіонаті Франції. Натомість українці втратили свою головну ударну силу – півзахисника Михайла Мудрика, та ще й не грали офіційних матчів останні три місяці.

Однак саме молода команда Ігоря Йовічевіча пішла з поля зі щитом – головним чином завдяки вдалій реалізації небагатьох гольових моментів у першому таймі.

Уже на 11-й хвилині дебютний гол у Лізі Європи забив Дмитро Криськів, добивши м’яч, який вдало відскочив після удару Богдана Михайличенка.

А перед перервою суддя призначив пенальті за фол на Юхимі Коноплі після прострілу від Криськіва. Артем Бондаренко пробив у нижній лівий кут під голкіпером французів, який зачепив м’яча, але відбити не зумів.

Другий тайм номінальні гості почали значно більш агресивно. Це принесло їм результат на 59-ій хвилині: подачу з лівого флангу завершив Екамбі. Та зрівняти рахунок французам не допоміг навіть штурм воріт "Шахтаря" на останніх хвилинах гри.

У донеччан теж були свої моменти, реалізувати які команда не зуміла.

За версією порталу спортивної статистики Whoscored кращим футболістом української команди у цій грі став опорний півзахисник Тарас Степаненко з 7,2 балами. До трійки кращих у "Шахтарі" увійшли захисник Богдан Михайличенко і півзахисник Дмитро Криськів (по 7,1 бали).

А от статистичний портал SofaScore визначив кращим гравцем української команди голкіпера Трубіна (7,2 бали).

Рахунок цієї зустрічі не обіцяє спокійного життя у другому матчі жодній із команд. Тож усе вирішиться за тиждень у Ренні. Матч-відповідь відбудеться 23 лютого. Українців влаштує ще одна перемога "Шахтаря" або нічия.

Ліга Європи УЄФА, матчі плей-оф. Перша гра

16 лютого, Варшава, стадіон Війська Польського ім. Юзефа Пілсудського. 13 415 глядачів.

Шахтар – Ренн 2:1

Арбітр: Ірфан Пельто (Боснія і Герцеговина).

Голи: Дмитро Криськів 11, Артем Бондаренко 45 (пен.) – Токо Екамбі 59

Шахтар: Анатолій Трубін, Лассіна Траоре (Данило Сікан 77), Валерій Бондар, Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Богдан Михайліченко, Дмитро Криськів (Іван Петряк 77), Артем Бондаренко, Микола Матвієнко, Георгій Судаков, Юхим Конопля.

Попередження: Тарас Степаненко 40, Богдан Михайліченко 85, Олександр Зубков 85 – Бенжамен Буріго 43, Чімуаня Угочукву 57, Вармед Омарі 86.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme