Росіян не буде на чемпіонаті світу з важкої атлетики

Водночас на змаганнях виступлять білоруси під "нейтральним прапором".

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Росіян не буде на чемпіонаті світу з важ…
Фото: НОК України.

Із 4 до 17 вересня у столиці Саудівської Аравії місті Ер-Ріяд триватиме чемпіонат світу з важкої атлетики. Доступ на ці змагання заборонений спортсменам із росії, повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

Таке рішення оприлюднив виконавчий комітет Міжнародної федерації важкої атлетики (IWF).

Також IWF затвердила делегацію "індивідуальних нейтральних атлетів" (AIN) на чемпіонат світу в Саудівській Аравії. До цього списку увійшли 12 спортсменів, сім осіб допоміжного персоналу і один технічний представник-суддя – усі вони мають паспорти білорусі.

У травні цього року виконком IWF на підставі рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету (МОК) для міжнародних федерацій допустив росіян і білорусів до міжнародних змагань у нейтральному статусі. Однак жоден росіянин не зареєстрований на кваліфікаційний турнір до Олімпіади-2024.

Нагадаємо, на початку цього року МОК рекомендував організаторам міжнародних спортивних заходів, щоб спортсмени з російським або білоруським паспортом брали участь у стартах тільки як індивідуальні нейтральні спортсмени. Вони не мають підтримувати війну і перебувати на контрактах у російських чи білоруських військових інституціях чи органах нацбезпеки.

Зазначимо також, на чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юніорів до 20 років і молоді до 23 років, який відбувся з 26 липня до 3 серпня у Бухаресті (Румунія) збірна України здобула 34 медалі (12 золотих, 12 срібних, 10 бронзових).

Також Україна здобула 37 медалей на чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 та 17 років, який із 1 до 10 липня відбувся у Кишиневі, Молдова.

Як раніше повідомляв Depo.ua, 26 липня, рівно за рік до церемонії відкриття XXXIII-іх літніх Олімпійських ігор, які відбудуться в Парижі з 26 липня до 11 серпня 2024 року, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) офіційно запросив національні олімпійські комітети світу і спортсменів до участі в Іграх. Про це МОК повідомив на своєму офіційному сайті.

Узяти участь в Олімпіаді-2024 запрошені 203 із 206 країн світу, національні олімпійські комітети яких є членами МОК.

Читайте більше: Шукають лазівку: МОК запросив країни до участі в Олімпійських іграх-2024, але росія і білорусь поки поза грою

Запрошення "не охоплює НОК Гватемали, функціонування якого наразі призупинено, а також НОК Росії і Білорусі", - ідеться в повідомленні.

Щодо участі росіян і білорусів у Олімпіаді МОК заявив, що "у відповідний час" ухвалить рішення про участь індивідуальних нейтральних спортсменів із російським чи білоруським паспортом на підставі своїх рекомендацій для міжнародних федерацій.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme