Прийняв пропозицію балотуватися: Андрій Шевченко став єдиним офіційним претендентом на посаду президента Української асоціації футболу

Легендарний спортсмен поки не має конкурентів у боротьбі за крісло головного футбольного функціонера країни.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Прийняв пропозицію балотуватися: Андрій…

Станом на 12 грудня адміністрація Української асоціації футболу (УАФ) отримала протоколи засідань керівних органів 14 постійних членів асоціації –футбольних асоціацій низки областей і міста Києва. Усі вони висунули для обрання президентом УАФ Андрія Миколайовича Шевченка (дата народження — 29.09.1976) — володаря "Золотого м’яча"-2004, Героя України, нагородженого відзнакою "Національна легенда України". Про це з посиланням на інформацію Української асоціації футболу повідомляє Depo.ua.

Кандидатура на посаду президента Української асоціації футболу повинна мати підтримку щонайменше третини постійних членів організації. Постійними членами УАФ є 27 організацій. Відповідно, третину членів складають дев’ять із них.

Інших кандидатур на пост президента Української асоціації футболу наразі внесено не було.

Сам Шевченко на своїй сторінці у мережі фейсбук підтвердив, що балотуватиметься у президенти УАФ.

"Я вдячний постійним членам Української асоціації футболу за їхню ініціативу — висунути мою кандидатуру на пост Президента УАФ.

Розвиток футболу, розвиток українських спортсменів є важливою та відповідальною задачею, яка потребує уваги. Особливо ж її потребує позиція України на міжнародній спортивній арені, захист наших прав, нові партнерства та горизонти, які нас посилять.

Я дякую за висловлену довіру і приймаю пропозицію балотуватися на пост Президента УАФ. Беру час на підготовку програми та підбір команди, і планую зустрітися з представниками усіх регіональних федерацій.

Про свої наступні кроки та рішення буду повідомляти тут, на своїх офіційних сторінках", - ідеться в повідомленні на сторінці Андрія Шевченка у фейсбук.

Зазначимо, виконком асоціації на підставі звернень членів УАФ згідно зі статутом цієї організації затвердив рішення провести позачерговий XXVI Конгрес УАФ 25 січня 2024 року в Будинку футболу (Київ), початок о 12:00. Саме там має відбутися обрання нового президента організації.

Як раніше повідомляв Depo.ua, нинішній глава УАФ Андрій Павелко, що обіймає згадану посаду з 2015 року, 2022 року разом із генеральним секретарем асоціації Юрієм Запісоцьким отримав підозру у справі про можливе розкрадання коштів на будівництві футбольних полів. Цю справу Національне антикорупційне бюро України розслідувало ще 2018 року.

Восени 2022 року Павелка арештували з правом внесення застави. У лютому 2023-го суд відсторонив його від посади в УАФ. Від 16 червня цього року за рішенням Шевченківського райсуду Львова обидва фігуранти справи перебувають у СІЗО.

У листопаді 2023 року правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Павелка і Запісоцького.

Володар "Золотого м’яча" кращого футболіста Європи, нападник київського "Динамо", італійського "Мілану" і англійського "Челсі" Андрій Шевченко не має офіційної посади від січня 2022 року. Саме тоді він був звільнений з посади головного тренера італійського клубу "Дженоа".

У вересні 2023 року Шевченка призначили позаштатним радником президента України Володимира Зеленського. Від початку повномасштабного російського вторгнення він став першим амбасадором благодійної президентської платформи UNITED24 і брав участь у низці заходів на підтримку України.

У 2016-2021 рр. Андрій Шевченко очолював національну збірну України, яку виводив до фінальної частини Євро-2020.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme