UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Очільником української футбольної асоціації замість Павелка можуть обрати легендарного гравця: відомо, де і коли

У січні на позачерговому конгресі Української асоціації футболу прогнозують обрання нового президента УАФ.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Очільником української футбольної асоціа…
Андрій Павелко. Фото: Getty Images.

На підставі звернень 32-х членів Української асоціації футболу (УАФ) виконком асоціації затвердив дату, час і місце проведення позачергового XXVI конгресу УАФ і порядок денний конгресу, повідомляє сайт УАФ, інформує Depo.ua.

Конгрес відкриється о 12:00 год. 25 січня 2024 року у столичному Будинку футболу.

Позачерговий конгрес УАФ матиме такий порядок денний:

  1. Про обрання робочих органів позачергового XXVI Конгресу УАФ.
  2. Про визнання таким, що не відбувся, чергового звітно-виборного XXV Конгресу УАФ.
  3. Про обрання президента УАФ.
  4. Про затвердження кількісного складу членів Виконавчого комітету УАФ, перших віце-президентів УАФ, віце-президентів УАФ.
  5. Про обрання перших віце-президентів УАФ.
  6. Про обрання віце-президентів УАФ.
  7. Про обрання членів Виконавчого комітету УАФ.
  8. Про обрання Аудиторського органу УАФ.
  9. Про надання повноважень для державної реєстрації змін до відомостей про УАФ в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
  10. Про обрання органів здійснення футбольного правосуддя УАФ.

Також повідомлено, що виконком УАФ відсторонив Юрія Запісоцького від посади генерального секретаря асоціації "до прийняття іншого рішення з даного питання". Виконувачем обов’язків генерального секретаря УАФ призначено Ігоря Грищенка.

Перед тим більшість регіональних футбольних асоціацій країни виступили з вимогою відставки першого віце-президента УАФ Анатолія Дем’яненка, призначення тимчасового виконувача обов’язків генсека організації і незалежної аудиторської перевірки асоціації.

Нагадаємо, зараз президентом Української асоціації футболу є Андрій Павелко, який обіймає цю посаду з 2015 року. Одночасно він є членом виконкому УЄФА, куди вдруге обраний у квітні 2023 року.

2022 року Павелко і генеральний секретар асоціації Юрій Запісоцький отримали підозри у справі про можливе розкрадання коштів на будівництві футбольних полів, яку Національне антикорупційне бюро розслідувало 2018 року.

Восени 2022 року Павелка арештували з правом внесення застави. У лютому 2023 року суд відсторонив президента УАФ від посади. З 16 червня цього року Павелко перебуває під вартою без права внесення застави. За рішенням Шевченківського райсуду Львова обидва фігуранти справи відсторонені від посад та перебувають у СІЗО.

У листопаді 2023 року правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Павелка та Запісоцького, яких підозрюють у розкраданні коштів.

Експерти вважають, що головним претендентом на посаду президента Української асоціації футболу (якщо ця посада звільниться) може бути володар "Золотого м’яча" Андрій Шевченко.

Сам легендарний футболіст поки публічно не підтверджував, що має намір очолити український футбол.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme