Нічия з "Селтіком" відкрила "Шахтарю" шлях до футбольної весни

Слідом за юнацькою командою і основний склад українського клубу забезпечив собі участь у раунді плей-оф єврокубків

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Нічия з "Селтіком" відкрила "Шахтарю" шл…
За мить Мудрик зробить рахунок на табло стадіону в Глазго рівним. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

У Глазго (Шотландія) у матчі 5-го туру групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА у групі F "Селтік" приймав донецький "Шахтар". Рахунок зустрічі – 1:1 (1:0).

Перед грою були заздалегідь відомі плани обох команд. "Шахтар" за підсумками чотирьох турів мав 5 очок і перевагу над "Селтіком" у 4 очки перед заключними двома турами. Тож у разі нічиєї чи перемоги гірники бронювали собі місце у весняній частині європейських кубків. Це може бути 1/16 фіналу Ліги Європи або плей-оф Ліги чемпіонів.

"Селтік" же, якщо б йому не вдалося взяти три очка, остаточно втрачав усі шанси на плей-оф у будь-якому з євротурнірів цього сезону.

Відповідно господарі почали гру з позиції сили. Одна з їхніх комбінацій у першому таймі завершилася успіхом. Простріл з флангу на 34-ій хвилині замкнув грецький легіонер Якумакіс.

З початком другої половини гри вже гості додали в активності. На 58-ій хвилині "Шахтар" зрівняв рахунок: Михайло Мудрик після чудового проходу потужно і влучно пробив під перекладину. Є третій гол Мудрика в цій Лізі чемпіонів і "плюс" до його трансферної вартості.

"Шахтар" мав двохсотвідсотковий шанс забити вдруге: Мудрик розігнав атаку і прострелив на Данила Сікана, завданням якого було просто влучити в порожні ворота з близької відстані. Та молодий нападник розслаблено підставив ногу і згаяв ідеальний момент.

Надалі і "Шахтар" контратакував, і шотландці могли забити вдруге – влучали то у воротаря Трубіна, то у штангу. Але матч так і закінчився нічиєю, яка стала тріумфом для українського колективу під керівництвом Ігора Йовічевіча.

У останньому матчі в групі F Ліги чемпіонів-2022/23 "Шахтар" прийме "Лейпциг". Гра відбудеться 2 листопада у Варшаві.

Якщо донеччани планують продовжити виступи у Лізі чемпіонів, нашій команді потрібна у цій грі тільки перемога. Адже у іншому матчі туру німці перемогли мадридський "Реал" - 3:2.

Іспанці з 10 очками вже забезпечили собі вихід у плей-оф ЛЧ. "Лейпциг" має 9 очок і друге місце у групі, "Шахтар" після нічиєї із "Селтіком" набрав 6 очок. Щоб вийти до весняної стадії Ліги чемпіонів, підопічні Йовічевіча повинні перемагати німецьких опонентів.

Ліга чемпіонів. Група F.

"Селтик" – "Шахтер" – 1:1

Голи: Якумакіс (34) – Мудрик (58)

Попередження: Матвієнко (31), Бондар (50), Степаненко (56), Зубков (90)

"Селтік": Харт, Г.Тейлор, Йенц, Картер-Вікенц, Юранович, Хатате (Тернбулл, 84), О'Райлі, Якумакіс, Хакшабанович (Маеда, 65), Абада (Форрест, 66), Фурухасі (Муй, 66)

"Шахтар": Трубін, Михайличенко, Матвієнко, Бондар, Л.Тейлор, Степаненко, Судаков (Кривцов, 90), Бондаренко, Мудрик (Петряк, 90), Траоре (Сікан, 57), Зубков

Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди)

Стадіон "Селтік Парк" (Глазго, Шотландія).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme