Уперше в історії: Україна назвала футболістів, які почнуть підготовку до Олімпіади

Збірна нашої країни візьме участь у чоловічому олімпійському турнірі в Парижі

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Уперше в історії: Україна назвала футбол…
Фото: УАФ.

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань і його штаб оприлюднили список гравців команди нашої країни, які проведуть тренувальний збір в Угорщині й товариський матч із Японією.

Про це повідомляє Українська асоціація футболу, інформує Depo.ua.

Як раніше повідомляв Depo.ua, 2023 року молодіжна збірна України, яку тренував Руслан Ротань, вийшла у півфінал чемпіонату Європи-2023 серед гравців віком до 21 року і завдяки цьому вперше в історії забезпечила собі перепустку на чоловічий футбольний турнір Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Жеребкування чоловічого і жіночого футбольних турнірів Олімпійських ігор-2024 відбудеться 20 березня в Парижі. Саме тоді свої суперників у групі дізнаються і українці.

У межах підготовки до Олімпіади збірна України із 17 до 27 березня проведе навчально-тренувальний збір в угорському місті Сегед, який завершиться товариським матчем з Японією (25 березня) в місті Фукуока.

Склад олімпійської збірної України на березневий тренувальний збір:

Воротарі: Кіріл Фесюн (Колос Ковалівка), Георгій Єрмаков (Олександрія).

Захисники: Антон Боль (Зоря Луганськ), Мар’ян Фарина (Металіст 1925 Харків), Роман Дідик (Рух Львів), Максим Дячук (Динамо Київ), Андрій Булєза (Карпати Львів), Олександр Мартинюк (Олександрія), Єгор Маценко (Шльонськ Польща). 

Півзахисники: Ельдар Кулієв (Зіра Азербайджан), Іван Желізко (Лехія Польща), Микола Михайленко, Кирило Сігеєв, Денис Шостак, Артем Шулянський (усі — Олександрія), Олександр Назаренко (Полісся Житомир), Олексій Сич, Олег Федор (обидва — Рух Львів), Артем Бондаренко, Олексій Кащук, Дмитро Криськів (усі — Шахтар Донецьк).

Нападник: Микола Кухаревич (Суонсі Вельс).

Чоловічий футбольний турнір Олімпійських ігор 2024 року відбудеться з 24 липня до 9 серпня в Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці й Нанті. У змаганнях візьмуть участь гравці, які народилися після 1 січня 2001 року. Додатково кожна команда може внести до заявки трьох футболістів, які старші цього віку.

У чоловічому турнірі візьмуть участь 16 збірних: Франція як господарка Ігор, три команди з Європи (Україна, Іспанія, Ізраїль), три з Африки (Марокко, Єгипет, Малі), три з Азії (стануть відомі до 3 травня), дві з Південної Америки (Парагвай, Аргентина), дві від зони КОНКАКАФ (США, Домініканська Республіка), одна з Океанії (Нова Зеландія). До них приєднається переможець плей-оф між четвертими командами Африки (Гвінея) і Азії.

У межах олімпійського турніру команди зіграють у чотирьох групах по чотири учасники в кожній. По дві найсильніші вийдуть у 1/8 фіналу, далі чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце. Фінал Олімпіади-2024 відбудеться 9 серпня в Парижі на стадіоні "Парк де Пренс".

Чинним переможцем Олімпіади з футболу серед чоловічих збірних є Бразилія, яка в Токіо-2020 у фіналі здолала Іспанію (2:1). Цього разу вона не пройшла відбір, посівши в Південній Америці третє місце.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme