На Кубку світу з футболу-2022 точиться цікава боротьба з непередбачуваними результатами: Визначилися усі учасники чвертьфіналу

У трьох із чотирьох пар суперників немає очевидного фаворита.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
На Кубку світу з футболу-2022 точиться ц…
Збірна Марокко створила сенсацію на Кубку світу. Фото:twitter.com/iF2is.

За підсумками матчів 1/8 фіналу стали відомі всі пари чвертьфіналістів Кубка світу з футболу, який триває в Катарі, повідомляє Depo.ua.

Отже, 9 грудня, у п’ятницю, о 17:00 (час київський) почнуть боротьбу за вихід у півфінал турніру Хорватія і Бразилія.

Того ж дня о 21:00 почнеться матч Нідерланди – Аргентина.

У суботу, 10 грудня, о 17:00 відбудеться чвертьфінальний матч чемпіонату світу-2022 між Марокко і Португалією.

Також 10 грудня, але з 21:00, за право виходу до півфіналу ЧС змагатимуться Англія із Францією.

Що далі:

У півфіналі між собою гратимуть переможці пар Хорватія/Бразилія і Нідерланди/Аргентина. Другу пару 1/2 півфіналу складуть переможці пар Марокко/Португалія і Англія/Франція.

Матч за третє місце на Кубку світу відбудеться 17 грудня.

Наступного дня пройде фінал чемпіонату світу з футболу.

***

Остаточного вигляду сітка чвертьфіналів набула після двох учорашніх матчів 1/8 фіналу.

Збірна Марокко за підсумком серії післяматчевих пенальті сенсаційно відправила з чемпіонату світу додому потужну команду Іспанії. У основний час і два екстратайми обидва суперники мали обмаль реальних нагод відкрити рахунок – у площину воріт обох команд було завдано по два удари. Тож матч завершився із "сухим" рахунком 0:0.

Кульмінація настала у серії 11-метрових. Марокканці не хибили, а от іспанці Сарабія, Солер і Бускетс не забили свої три перших удари – чудово зіграв воротар африканської команди і іспанського клубу "Севілья" Яссін Буну, якого ніколи не вважали надто сильним голкіпером. Та вчора він відбив два удари, ще один удар з пенальті потрапив у штангу.

Яссін Буну, герой Марокко і гри із іспанцями. Фото: twitter.com/iF2is.

Таким чином, Буну повторив досягнення українця Олександра Шовковського зразка німецького ЧС 2006 року. Нагадаємо, тоді збірна України обіграла Швейцарію у серії пенальті також 3:0, а Шовковський відбив два удари.

Марокканці ж із трьома забитими пенальті вийшли до чвертьфіналу турніру. Це досягнення для них – перше в історії. Досі кращим результатом збірної Марокко на світових кубках був вихід до 1/8 фіналу на ЧС 1986 року в Мексиці.

Іспанія ж удруге поспіль не вийшла до чвертьфіналу чемпіонату світу. Чотири роки тому цю збірну в 1/8 фіналу зупинили господарі турніру – росіяни. Основний час тієї гри завершився 1:1, а далі іспанці теж поступилися у серії пенальті – 3:4. Тоді іспанців критикували за повільну гру, яка зводилася до тримання м’яча майже без ударів по воротах. Як бачимо, за чотири роки, вже з іншим тренером, команда не зробила належних висновків.

У завершальному ж поєдинку 1/8 фіналу Кубку світу-2022 Португалія вчора розгромила Швейцарію з рахунком 6:1.

До стартового складу португальської команди вперше за 16 років не потрапив її поки начебто лідер Кріштіану Роналду, який чи то переходить, чи то не переходить за великі гроші до клубу із Саудівської Аравії після скандального розриву стосунків із "Манчестер Юнайтед".

Читайте більше: Відомий напрямок, у якому йде Роналду: Названо новий клуб португальця і його сенсаційну платню

Зірка досі не може збалансувати свій психологічний стан і показати рівень на цьому Кубку світу – на полях Катару Роналду зіграв у всіх зустрічах і забив лише один м’яч збірній Гани. А в матчі Португалія – Південна Корея Роналду нервово відреагував на свою заміну в другому таймі.

Та справжня родзинка вчорашнього матчу в іншому. Головним героєм зустрічі став гравець, який вийшов на поле замість Роналду, а був це нападник лісабонської "Бенфіки" 21-річний Гонсалу Рамуш (він уперше зіграв в основі своєї збірної у офіційному матчі!). Новачок доклався до чотирьох із шести м'ячів Португалії. Саме він відкрив рахунок на 17-ій хв. У першому таймі на 33-ій хв. забив Пепе. А після перерви Гонсалу Рамуш забив ще двічі – на 51 і 67-ій хвилинах. Між забитими голами він зробив ще й асист, коли на 55 хв. ворота вразив Рафаел Геррейру.

Гонсалу Рамуш, гравець матчу Португалія-Швейцарія. Фото: twitter.com/iF2is.

За рахунку 0:4 на 58-й хвилині швейцарський футболіст Аканджі сквитав один гол. Після чого на полі таки з'явився Роналду, і на 84-ій хвилині навіть забив гол, але з офсайду.

Фото: сайт Суспільне, AP.

Нарешті, на другій компенсованій хвилині португалець Леау встановив остаточний підсумок гри – 6:1.

Зараз видається дивним, але лише втретє у своїй історії збірна Португалії вийшла до чвертьфіналу чемпіонату світу. Востаннє це було 2006 року, коли португальці в результаті стали четвертими на Кубку світу в Німеччині. А кращим результатом цієї команди на світових першостях є "бронза" 1966 року.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme