Чемпіонат світу FIFA 2022: Де в Україні легально подивитися всі матчі

Стали відомі транслятори футбольного мундіалю, який розпочнеться за два тижні в Катарі.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Чемпіонат світу FIFA 2022: Де в Україні…
Колаж: Суспільне

Українці зможуть дивитися всі матчі Чемпіонату світу з футболу FIFA 2022 року, який із 20 листопада до 18 грудня відбуватиметься у Катарі.

Офіційним транслятором змагань є платформи "Суспільного мовлення", а ліцензійним транслятором став медіасервіс "Megogo", повідомляє сайт Suspilne.media, передає Depo.ua.

Зокрема, "Суспільне" транслюватиме всі 64 матчі ЧС. Це 46 ігор у прямому ефірі й 18 у запису.

Платформа "Megogo" як власник субліцензії надасть доступ до всіх трансляцій.

"Megogo" вже оголосив список коментаторів на Чемпіонат світу-2022. На матчах працюватимуть Вадим Скічко, Віталій Кравченко, Сергій Лук‘яненко, Роберто Моралес, Володимир Кобельков, Роман Бебех, Олексій Іванов, Іван Громіков, Сергій Пейчев, Віталій Звєров, Віталій Волочай і Вадим Шевякін. 

Крім показу поєдинків, на "Суспільному" і "Megogo" виходитиме в ефір додатковий контент, присвячений чемпіонату і подіям довкола нього.

Дивитися матчі безпосередньо на "Суспільному" можна буде на сайті "Суспільне Спорт", а також на місцевих телеканалах (Суспільне Київ, Суспільне Полтава тощо). Будуть доступні також прямі радіотрансляції окремих матчів у ефірі радіо "Промінь".

Нагадаємо, на чемпіонаті світу з футболу 2022 року зіграють 32 команди. На груповому етапі вони поділені на 8 груп по 4 команди у кожній.

Група А: Катар, Еквадор, Сенегал, Нідерланди.

Група В: Англія, Іран, США, Вельс.

Група С: Аргентина, Саудівська Аравія, Мексика, Польща.

Група D: Франція, Австралія, Данія, Туніс.

Група E: Іспанія, Коста-Рика, Німеччина, Японія.

Група F: Бельгія, Канада, Марокко, Хорватія.

Група G: Бразилія, Сербія, Швейцарія, Камерун.

Група H: Португалія, Уругвай, Республіка Корея, Гана.

Уперше у світовій футбольній історії ЧС-2022 відбудеться наприкінці осені – на початку зими. Заради турніру буде перервано футбольний сезон у Європі.

За неофіційними даними, на проведення змагань Катар витратить астрономічну суму в 220 мільярдів доларів. Спорудження посеред пісків надсучасних арен (так, 40-тисячний Стадіон 947, збудований із морських контейнерів, після ЧС буде подарований країні, яка захоче розвивати свою спортивну інфраструктуру) обійшлося владі країни в суму від 6,5 до 10 мільярдів доларів. Решта коштів витрачені на побудову інфраструктури.

Світова першість відкриється 20 листопада матчем Катар – Еквадор у Ель-Хаурі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme