Молодіжна збірна України з футболу достроково вийшла у чвертьфінал Євро-U21

Завтра команда Руслана Ротаня розіграє з іспанцями перше місце у групі.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Молодіжна збірна України з футболу достр…
Фото: УАФ.

Цими вихідними, у суботу, 24 червня, збірна України з футболу U21, яку тренує Руслан Ротань, здобула свою другу перемогу на молодіжному Євро-2023. "Синьо-жовті" перемогли команду господарів турніру – Румунію з рахунком 1:0, пише Depo.ua.

Протягом гри українці мали кілька можливостей вразити ворота суперників, але це не був день наших нападників. Не реалізували свої шанси й румуни. Єдиний і переможний для українців гол був забитий на 89-й хвилині. Після проходу лівим флангом атаки півзахисника нашої команди Брагару румунський футболіст зрізав м’яча у власні ворота. У компенсований арбітром час український нападник Ванат заробив пряму червону картку.

Фото: УАФ.

Кращим гравцем матчу за версією УЄФА названий півзахисник молодіжної збірної України і капітан команди Артем Бондаренко.

Україна (U-21): Трубін, Сич, Таловєров, Батагов, Вівчаренко, Бондаренко (Очеретько, 86), Бражко (Желізко, 86), Кащук (В’юнник, 77), Судаков, Криськів (Брагару, 68), Сікан (Ванат, 68).

Нагадаємо, в першому турі команда Ротаня перемогла збірну Хорватії — 2:0. Здобувши максимальний результат, 6 очок у двох матчах, "синьо-жовті" завдяки ще й додатковому фактору – перемозі збірної Іспанії над Хорватією (1:0) достроково забезпечили собі місце у чвертьфіналі молодіжного Євро. Та щоб вийти у цю стадію з першого місця у групі і отримати потенційно більш слабкого суперника, нашим варто обіграти Іспанію у третьому матчі в нашій групі.

Два переможця нашої групи В у чвертьфіналі гратимуть із кращими командами групи D (Франція, Італія, Швейцарія, Норвегія). Матчі відбудуться 1 і 2 липня. Ось актуальна турнірна таблиця цієї групи:

Графіка: Суспільне Спорт.

Подолати стадію чвертьфіналів і потрапити у півфінал Євро-2023 важливо ще й тому, що три найкращі команди чемпіонату (до розрахунку не будуть взяті збірні Франції і Англії) візьмуть участь у футбольному турнірі Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Для молодіжної збірної України це друге потрапляння в раунд плей-оф чемпіонатів Європи U21. Попередній такий результат був досягнутий 2006 року: головним тренером команди тоді був Олексій Михайличенко, у складі грали, зокрема, Пятов, Милевський, Алієв, а в підсумку наші дійшли до фіналу Євро, де програли збірній Нідерландів.

Тож завтра, у вівторок, 27 червня, у Бухаресті (Румунія) збірна України U21 проведе свій завершальний матч групового етапу молодіжного Євро-2023. Суперник – команда Іспанії. Почнеться матч о 21:45 за Києвом.

Переглянути гру у прямому ефірі можна на телеканалах Суспільного.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme