Молодіжна збірна України U21 з перемоги почала виступи на чемпіонаті Європи з футболу

Українці здолали непоступливих хорватів у стартовому матчі Євро-2023.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Молодіжна збірна України U21 з перемоги…
Фото: сайт Суспільне Спорт.

Сьогодні, 21 червня, збірна України з футболу зіграла свій перший матч на груповому етапі молодіжного чемпіонату Європи 2023 року.

У Бухаресті (Румунія) з рахунком 2:0 команда тренера Руслана Ротаня обіграла збірну Хорватії U21, інформує Depo.ua з посиланням на ексклюзивного транслятора фінального турніру чемпіонату – Суспільне Спорт.

Більшу частину поєдинку саме Україна контролювала перебіг гри з фаворитом букмекерів, традиційно сильною командою балканців – незручним для себе суперником, якого молоді українці ще не перемагали в офіційних матчах.

На 19-ій хвилині півзахисник азербайджанського клубу "Сабах" Олексій Кащук забив перший гол України на турнірі. Він здійснив сольний прохід до центру штрафного і точно пробив повз голкіпера хорватів.

Другий м'яч був забитий після перерви: на 48-ій хвилині нападник донецького "Шахтаря" Данило Сікан з передачі того ж Кащука влучно пробив головою з лінії воротарського майданчика.

У другому таймі хорвати мали кілька шансів уразити ворота українців, проте або хибили, або упевнено грав воротар національної збірної України і "Шахтаря" Анатолій Трубін.

Окрім Трубіна, в основі молодіжної збірної України не було представників національної команди – Михайло Мудрик і Владислав Ванат так і не вийшли на поле, а Георгій Судаков з'явився під кінець гри.

Україна U-21: Трубін, Вівчаренко, Таловеров, Батагов, Сич, Бражко (Желізко, 83), Бондаренко, Брагару (Назаренко, 62), Криськів (Очеретько, 71), Кащук (В'юнник, 71), Сікан (Судаков, 83).

Другий матч ігрового дня у цій же групі В, Іспанія-Румунія, почався сьогодні о 21:45 за київським часом. 

Другий свій матч на Євро збірна України U21 проведе цієї суботи, 24 червня,: граємо з господарями турніру, командою Румунії (початок о 19:00 за Києвом), третій матч – у вівторок, 27 червня, проти фаворита, збірної Іспанії (старт о 21:45).

Молодіжний чемпіонат Європи 2023 року триватиме з 21 червня до 8 липня у Румунії і Грузії.

Цьогорічний Євро U21 одночасно є кваліфікаційним відбором, за результатами якого визначаться європейські команди-учасниці футбольного турніру Олімпіади-2024 в Парижі.

Уперше за 12 років у фінальній частині Євро U21 виступає збірна України, яка відібралася на турнір через стадію плей-оф.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme