Мінмолодьспорту України вимагає від міжнародної футбольної бюрократії відмовитися від допуску росіян на змагання

ФІФА і УЄФА зробили перший крок до повернення представників агресора у спорт.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Мінмолодьспорту України вимагає від міжн…
Колаж: 24 телеканал.

Міністерство молоді і спорту України закликало світову та європейську футбольні асоціації, відповідно ФІФА й УЄФА, скасувати пом'якшення санкцій проти Росії. Про це з посиланням на текст заяви, оприлюднений на офіційному сайті міністерства, повідомляє Depo.ua.

У міністерстві підкреслюють, що росія позбавила українських дітей не тільки можливості тренуватися, але й мирно і безпечно жити. Сотень наших дітей вона позбавила життя. Водночас ФІФА і УЄФА повертають на змагання російських дітей, які з вини цього органу будуть впевнені, що їхня країна має право вбивати інших і все робить правильно.

"З України було викрадено і вивезено у росію щонайменше 19 тисяч дітей. Російськими військовими зруйновано 2767 навчальних закладів в Україні. Постраждали 344 спортивних об’єктів. 95 з них – росією зруйновано повністю або знищено частково, - ідеться в заяві. – Окупаційний російський режим продовжує вбивати і викрадати українських дітей, знищує об'єкти цивільної інфраструктури, включно зі стадіонами та спортивними школами, не залишаючи українським дітям можливостей не те, що для занять спортом, а для звичайного життя.

Так, від початку повномасштабного вторгнення росія вбила 504 дитини, і ще 1129 отримали поранення внаслідок російської агресії. Вже задокументовано 3209 злочинів російських окупантів проти дітей, включно з 13 фактами сексуального насильства проти неповнолітніх".

У Мінмолодьспорту вимагають скасування рішень футбольних інституцій як таких, що обмежують права українських дітей, що їх росія позбавила права безпечно тренуватися і жити в рідній країні без загрози бути вкраденими, зґвалтованими чи вбитими.

"Україна звернулася до всіх асоціацій-членів UEFA з проханням долучитися до бойкоту будь-яких матчів з рф. Офіційно про такий бойкот вже заявили асоціації футболу Англії, Польщі, Латвії, Литви, Швеції, Данії, Фінляндії, Ірландії, Норвегії, Румунії. Ще декілька країн – Швейцарія, Чехія, Нідерланди та Естонія – заявили, що чекають подальших пояснень від UEFA", - зазначено в заяві.

Як раніше повідомляв Depo.ua, останніми днями УЄФА та ФІФА частково зняли запроваджені ними з початком широкомасштабного військового вторгнення рф до України санкції щодо представників держави-агресора. Зокрема, 26 вересня керівний орган європейського футболу допустив до міжнародних змагань юнацькі російські команди у віковій категорії до 17 років. Вчора ж, 4 жовтня, аналогічне рішення ухвалили на засіданні Ради ФІФА, допустивши юнацькі збірні Росії до чемпіонатів світу U17.

Читайте більше: Зрада від УЄФА: європейська футбольна бюрократія допустила молодих росіян до участі в змаганнях попри чинні санкції

Українська асоціація футболу зверталася до ФІФА і УЄФА з вимогою переглянути рішення про повернення російських команд U17.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme