Марта Костюк через травму не встояла проти першої ракетки світу на турнірі в США

Нинішній сезон є одним з найбільш успішних у кар’єрі молодої киянки

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Марта Костюк через травму не встояла про…
Марта Костюк. Фото: USA TODAY Sports.

21-річна народжена в Києві тенісистка Марта Костюк, друга ракетка України і №31 світового рейтингу, зачохлила ракетку на престижному турнірі WTA 1000 в американському Індіан-Веллсі.

У півфіналі змагань в ніч на суботу, 16 березня, українка поступилася першій ракетці світу 22-річній польці Ізі Швьонтек — 0:2 передає Depo.ua за інформацією Суспільного Спорт.

Марта догравала із травмою: по ходу зустрічі вона брала медичний таймаут через ушкодження ноги, але зуміла довести зустріч до завершення.

Це була друга зустріч двох тенісисток. 2021 року Швьонтек перемогла Марту Костюк на Ролан Гаррос у Парижі. При цьому в Індіан-Веллсі українка вперше у кар'єрі протистояла чинній першій ракетці світу.

Як раніше повідомляв Depo.ua, у попередніх двох матчах в Індіан-Веллсі українка здобувала "сухі" перемоги над "нейтральними" росіянками Анастасією Павлюченковою і Анастасією Потаповою.

Попри поразку, Костюк завершила турнір у США з новим особистим рекордом у світовому рейтингу: в режимі реального часу українка посідає там 26-те місце.

Загалом цей сезон вже став одним з кращих у кар'єрі Марти: киянка учетверте вийшла до чвертьфіналу турнірів WTA, зробивши це на Australian Open, в Аделаїді, Сан-Дієго та Індіан-Веллсі. За цим показником вона є однією з лідерок сезону у світі.

Нагадаємо, Марта Костюк – переможниця Відкритого чемпіонату Австралії 2017 року в одиночному розряді серед юніорок і Відкритого чемпіонату США 2017 року в парному розряді серед юніорок.

У фіналі турніру в Індіан-Веллсі суперницею Іги Швьонтек стане дев'ята сіяна грекиня Марія Саккарі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme