Київська тенісистка Костюк після весілля колекціонує "скальпи" росіянок

За доброю традицією, в США Марта Костюк не стала бруднитися рукостисканнями зі переможеними представницями держави-агресорки

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Київська тенісистка Костюк після весілля…
Марта Костюк. Фото: WTA/Twitter.

Друга ракетка України, №32 світового рейтингу 21-річна киянка Марта Костюк перемогла у чвертьфіналі турніру престижної категорії WTA 1000 в американському місті Індіан-Веллс, призовий фонд якого складає 9,25 млн дол. США. У двох сетах українка здолала "нейтральну" росіянку Анастасію Потапову, інформує Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Рахунок матчу – 6:0, 7:5.

Зауважимо, 22-річна Потапова є сильною суперницею: 33-тя у світовому рейтингу, чемпіонка юніорського Вімблдону.

Після перемоги Марта, відома своєю патріотичною позицією, як завше, не потиснула руку росіянці. Так само не подала вона руку і попередній своїй "жертві", яку обіграла на цьому ж турнірі. У минулому матчі Костюк удруге за півтора тижні розбила іншу представницю росії, 32-річну чемпіонку Олімпіади в Токіо-2020 у змішаному парному розряді Анастасію Павлюченкову (24 ракетка світу) – 6:4, 6:1.

Це перший у кар'єрі Марти вихід до півфіналу турніру-"тисячника". Такий успіх уже приніс українці 325 тис. дол. США призових (до сплати податків).

На подальшому шляху української спортсменки на турнірі стоїть перша ракетка світу полька Іга Швьонтек.

Півфінал Швьонтек – Костюк відбудеться у ніч на суботу, 16 березня. Початок гри — не раніше 01:00 за київським часом.

На початку березня цього року Костюк вперше у своїй кар'єрі пробилася до фіналу турніру серії WTA 500 у Сан-Дієго (США) із призовим фондом 922 тис. дол. У півфіналі киянка сенсаційно перемогла 5-ту ракетку світу американку Джессіку Пегулу — 7:6 (4), 6:1, а до неї здолала Павлюченкову без прапора.

Нагадаємо, Марта Костюк є переможницею юніорського Australian Open у одинарному розряді, юніорського US Open у парному і трьох турнірів WTA.

У листопаді 2023 року Марта Костюк вийшла заміж. Весілля гуляли у 5-зірковому готелі Minthis Resort у Пафосі на Кіпрі. Чоловік Костюк не зі світу спорту. Відомо, що обранцем спортсменки став українець на ім’я Георгій, який колись займався тенісом, а зараз працює у сфері фінансів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme