"Лише одна війна з-поміж 28, що тривають у світі": глава МОК цинічно відстоює допуск росіян на Олімпіаду-2024

Німець Томас Бах переконаний, що "спортсмени не можуть бути покарані за дії своїх урядів".

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
"Лише одна війна з-поміж 28, що тривають…
Президент МОК Томас Бах і володимир путін. Фото: AP.

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах відстоює рішення Комітету дозволити російським і білоруським спортсменам виступати на Олімпіаді в Парижі в 2024 році як нейтральним спортсменам. Про це пише Depo.ua з посиланням на BBS News.

"Окремі спортсмени не можуть бути покарані за дії своїх урядів" – заявив очільник МОК у коментарі ВВС на Глобальному форумі ООН у справах біженців у Женеві, Швейцарія.

За його словами, агресія росії проти України – це лише "одна війна серед 28 війн і конфліктів, які відбуваються в цьому світі, і всі інші спортсмени мирно змагаються між собою".

Нагадаємо, минулого тижня МОК дозволив змагатися без прапорів, емблем і гімнів своїх країн окремим спортсменам з росії та її союзника білорусі, які пройшли кваліфікацію на літні Олімпійські ігри 2024 року в Парижі.

Заборона залишається в силі для команд, які представляють обидві країни.

МОК додав, що спортсмени і допоміжний персонал, які активно підтримували повномасштабне вторгнення росії в Україну, повинні залишатися відстороненими від участі в змаганнях.

Також МОК підтвердив налаштованість "усіляко підтримувати українських спортсменів, щоб на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року була сильна команда Національного олімпійського комітету України".

Додамо, раніше президент МОК Томас Бах заявляв, що остаточне рішення щодо участі росії і білорусі буде ухвалене на засіданні виконавчої ради МОК у березні 2024 року.

Низка країн, зокрема США і Великобританія, закликали до повної заборони участі росіян в Олімпіаді на тлі війни в Україні.

Україна не виключає, що може бойкотувати Ігри, хоч таке рішення ще не ухвалене. Президент Володимир Зеленський казав, що російські спортсмени "не можуть прикриватися удаваним нейтралітетом".

Пан Бах відкинув погрози бойкоту, сказавши, що країнам "дозволено мати різні політичні погляди".

Раніше ЗМІ цитували неодноразові заяви пана Баха, який активно відстоював доцільність повернення росіян у великий спорт. Через низку скандальних висловлювань Баха називали другом путіна і навіть "пуделем" російського диктатора – саме так ще 2016 року написали про свого співвітчизника німецькі журналісти. 

14 грудня володимир путін під час "прямої лінії" прокоментував допуск російських спортсменів до літніх Олімпійських ігор у Парижі у 2024 році як "нейтральних". За словами диктатора, перш ніж ухвалювати рішення щодо участі в Олімпіаді, рф потрібно оцінити вимоги, які висунув МОК.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme