Команда з Беленюком і Байрактаром у складі виграла престижний турнір

Українські борці класичного стилю стали володарями Гран-прі Франції.

Команда з Беленюком і Байрактаром у скла…
Фото: фейсбук-сторінка Жана Беленюка.

Збірна України з греко-римської боротьби виграла традиційний міжнародний турнір – Гран-прі Франції, який минулого тижня відбувся у Ніцці. "Синьо-жовті" посіли перше місце в медальному заліку турніру, перемогли й за здобутими балами. Про це повідомив сайт національної Федерації греко-римської боротьби, інформує Depo.ua.

До складу нашої команди в Ніцці увійшли 15 спортсменів, і кожен з них завоював медаль.

Фото: фейсбук-сторінка Жана Беленюка.

Найбільш титулованим в українській збірній був олімпійський чемпіон, колишній претендент на пост президента Національного олімпійського комітету України, народний депутат Жан Беленюк (виступає у ваговій категорії до 87 кг).

Для нього турнір у Франції став першим на міжнародному рівні після олімпійського "золота" 2022 року в Токіо. Минулого року Беленюк двічі, у червні й вересні, переміг у чемпіонатах України і виграв відбір на чемпіонат світу, на який не поїхав з власного бажання.

До складу команди нашої країни також увійшли, зокрема, бронзовий призер чемпіонату світу Андрій Кулик (72 кг) і чемпіон світу серед юніорів Михайло Вишнивецький (130 кг), зазначає Суспільне. Спорт.

Четверо українців піднялися на найвищий щабель п’єдесталу пошани. Це Сергій Козуб (вагова категорія до 77 кг), Ярослав Фільчаков (82 кг), Жан Беленюк (87 кг) і Владлен Козлюк (97 кг).

Фото: фейсбук-сторінка Жана Беленюка.

Шестеро борців з України здобули "срібло": це В'ячеслав Байрактар (категорія до 55 кг), Віктор Петрик (60 кг), Олександр Грушин (63 кг), Андрій Кулик (72 кг), Володимир Яковлєв (77 кг) і Дмитро Гардубей (82 кг).

П'ятеро наших стали "бронзовими" призерами турніру: Корюн Саградян (55 кг), Парвіз Насібов (67 кг), Сергій Омелін (97 кг), Євген Савєта (97 кг) і Михайло Вишнивецький (130 кг).

У загальному підсумку "синьо-жовті" із 295 балами посіли перше місце за здобутими очками. На 110 балів менше у господарів турніру, третіми стали грузини зі 148 очками.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme