Київське "Динамо" відкриває свій єврокубковий сезон: відоме місто, де зіграють динамівці

Головний тренер команди Мірча Луческу назвав вірогідного суперника і новенький стадіон, на якому відбудеться матч.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Київське "Динамо" відкриває свій єврокуб…
Мірча Луческу. Фото: Imago Images.

Свій перший домашній матч у сезоні європейських кубків 2023/24 років київський футбольний клуб "Динамо", швидше за все, проведе у столиці Румунії Бухаресті на відкритому в березні 2022 року стадіоні "Супербет Арена", відомому також як стадіон "Рапід-Джулешти". Арена вміщує вміщує 14 047 глядачів.

Новий стадіон у районі Бухареста Джулешти має шанс стати ареною виїзного поєдинку киян. Фото: фейсбук FC Rapid 1923.

Відповідної офіційної інформації поки немає, але головний тренер команди Мірча Луческу повідомив про місце проведення матчу як про вирішену справу місцевому виданню Gazeta Sporturilor, інформує Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Ідеться про гру-відповідь 3-го попереднього раунду Ліги конференцій УЄФА – у цьому турнірі цьогоріч виступатимуть кияни, які в минулому чемпіонаті України посіли п’яте місце.

На цій стадії "Динамо" зустрінеться з переможцем пари 2-го раунду кваліфікації Ліги конференцій ФК "Арарат-Вірменія" – "Аріс" (Салоніки, Греція). Перший матч у Вірменії завершився з рахунком 1:1, гра-відповідь відбудеться 3 серпня у Греції.

На думку пана Луческу, динамівцям дістанеться у суперники грецький клуб.

На пресконференції після дебюту в новому чемпіонаті України (4:1 проти "Миная") тренер сказав: "Гадаю, зіграємо проти "Аріса". Знаю, яка неймовірна атмосфера на арені в Салоніках. Вболівальники створюватимуть великий тиск, трибуни будуть заповнені, намагаючись підштовхнути команду вперед".

Перший матч у третьому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій "Динамо" зіграє 10 серпня, другий – 17 серпня (саме він має відбутися в Бухаресті).

Переможець третього раунду вийде у плей-оф, де у двоматчевому протистоянні розіграє путівки до основної частини Ліги конференцій.

Нагадаємо, 2022 року динамівці матчі кваліфікації Ліги Чемпіонів грали у Лодзі, а в Кракові – ігри групового раунду Ліги Європи.

Цими тижнями у "Динамо" повідомляли, що розглядають варіанти місця проведення домашніх ігор у єврокубках, зокрема, стадіони в Польщі, Словаччині чи Румунії.

Додамо, частину матчів нинішнього чемпіонату України з футболу київський клуб має намір грати в Одесі, звідки зручно добиратися до Бухареста.

Мірча Луческу наголосив, що Бухарест набагато ближче до України і міст, де гратиме "Динамо" матчі чемпіонату України, ніж минулого року, коли "6-7 годин з Лодзі і Кракова до Львова, потім ще 6-7 годин до Києва. Було дуже важко, без підготовки, я весь час був в автобусі, було жахливо".

Тим часом цієї п’ятниці, 4 серпня, у матчі другого туру Української Прем’єр-ліги київське "Динамо" зустрінеться з клубом "Оболонь" на полі останнього. Гра почнеться о 17:00.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme