Українська тенісистка перемогла спортсменку без прапора і тріумфувала на турнірі в США

У фіналі тенісного турніру WTA в Остіні Марта Костюк здолала росіянку Грачову і не подала їй руку.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українська тенісистка перемогла спортсме…
Фото: KostyukFan у Твіттер.

Марта Костюк, 20-річна друга ракетка України (№52 рейтингу WTA на момент фінального матчу), 5 березня здобула перемогу на турнірі Жіночої тенісної асоціації (WTA) із призовим із призовим фондом $259,3 тис., що відбувся в американському місті Остін.

У фіналі вона перемогла Варвару Грачову (№88 WTA) з москви, яка, згідно з правилами міжнародних санкцій проти представників країн-агресорок, виступала без прапора. Рахунок поєдинку – 2:0 (6:3, 7:5).

На шляху до фіналу Костюк перемогла чотирьох суперниць.

Здобувши перемогу у матчі, українка розплакалася, а далі двічі пройшла повз росіянку, щоб привітати суддів і уболівальників на трибунах, і не потиснула суперниці руку, як це заведено у тенісі.

Фото: KostyukFan у Twitter.

Також Костюк відмовилася від фото з Грачовою. Раніше на турнірах Марта теж не подавала руку своїм суперницям із держав-агресорок.

Ця перемога є першим тріумфом Костюк на турнірах WTA в одиночному розряді. Раніше, у вересні 2022 року, Марта у парі з чешкою Терезою Мартинцовою стала переможницею серед дуетів на турнірі у Словенії. До того українка вигравала три трофеї на нижчому рівні – Міжнародної тенісної федерації (ITF).

Костюк гарантувала собі новий особистий рекорд у рейтингу WTA, де тепер підніметься на 40-е місце.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme