Дорогий Мудрик: Молодий півзахисник "Шахтаря" став найдорожчим українським футболістом усіх часів

Михайло Мудрик перейшов до лондонського "Челсі" і побив трансферний рекорд Андрія Шевченка.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Дорогий Мудрик: Молодий півзахисник "Шах…
Фото: ФК "Челсі".

22-річний гравець збірної України і донецького "Шахтаря" Михайло Мудрик завершив перехід у "Челсі", узгодивши з клубом особисті умови. Про це повідомив офіційний сайт англійського клубу, передає Depo.ua.

Український гравець підписав контракт із "синіми" на вісім з половиною років і виступатиме за свою нову команду під номером 15.

Переходу до "Челсі" передували перемовини "Шахтаря" щодо придбання українського таланту з іншим лондонським клубом, "Арсеналом". Та пропозиція "Челсі" виявилася більш вигідною. "Гірники" отримають за свого гравця ті 100 мільйонів, які вони й хотіли і які більшість фахівців називали неймовірними. Нове придбання обійшлося лондонцям у 70 млн євро, а ще 30 млн євро будуть перераховані українському клубові як бонуси.

Оборудка є найдорожчим зимовим підписанням в історії англійської Прем’єр-ліги і другим найбільш дорогим придбанням "Челсі".

Це унікальна сума і для українського футболу. Досі найдорожчим у нашій історії був перехід Андрія Шевченка влітку 2006 року з "Мілана" до того ж "Челсі" – за 43,88 млн євро. Третій за сумою – минулорічний перехід Олександра Зінченка з "Манчестер Сіті" до "Арсеналу" за 35 млн євро.

Також це рекордна сума трансферу і для "Шахтаря". Досі найдорожче клуб продав бразильця Фреда у англійський "Манчестер Юнайтед" – за 59 млн євро.

Сам молодий герой стрічок спортивних новин зароблятиме у "Челсі" 150 тис. фунтів на тиждень.

Михайло Мудрик уже в Лондоні: вчора, в неділю, 15 січня, він вийшов на газон стадіону "Стемфорд Брідж" із прапором України в перерві матчу англійської Прем’єр-ліги "Челсі" - "Крістал Пелес" (1:0).

Фото: Getty Images.

Нагадаємо, Михайло Мудрик починав виступи у футбольних академіях харківського "Металіста" і "Дніпра". До академії донецького "Шахтаря" він приєднався 2016 року. Після виступів у старшому складі та оренди в інших клубах української Прем’єр-ліги, київському "Арсеналі" й чернігівській "Десні", у сезоні 2021/22 Мудрик здійснив прорив у першій команді, забив 2 голи і зробив 7 результативних передач в 11 матчах національного чемпіонату.

2022 року Мудрика названо кращим гравцем "Шахтаря" - цю відзнаку він здобув другий рік поспіль.

У сезоні, що триває, Михайло зіграв за "Шахтар" у 18 матчах, в яких забив 10 м’ячів і віддав 8 результативних передач.

Його клубна форма принесла Мудрику місце в основі збірної України 2022 року: він провів 8 матчів після того, як дебютував під час перемоги над Шотландією у плей-офф відбору на Чемпіонат світу з футболу в червні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme