Донецький "Шахтар" хоче за Михайла Мудрика 100 млн доларів

Головна зірка клубу може стати найдорожчим футболістом України.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Донецький "Шахтар" хоче за Михайла Мудри…
Михайло Мудрик. Фото: ФК Шахтар.

21-річний лівий півзахисник "Шахтаря" (Донецьк) Михайло Мудрик в інтерв’ю YouTube-каналу Влади Седан визнав, що цієї зими хоче перейти з української команди до одного з європейських топклубів.

"Чи сильно засмучусь, якщо взимку не відбудеться трансфер? Так", - сказав Мудрик. Серед можливих варіантів продовження кар’єри він згадав лондонський "Арсенал", де вже грає колега Михайла по збірній України Олександр Зінченко – до речі, чоловік Влади Седан.

"Яка ліга для мене є пріоритетною? Три чемпіонати – Іспанія, Англія та Німеччина. Чому не Італія? Там більше тактичний футбол, хто кого переграє", - додав він.

Зазначимо, цього сезону, після відходу з української команди практично всіх легіонерів після початку масштабної агресії росії, Мудрик став справжнім лідером "Шахтаря" і провів яскраву осінь у Лізі чемпіонів. У поточному сезоні Михайло зіграв за свою команду 16 матчів, у яких забив 8 м’ячів і віддав 8 гольових передач. Зокрема, і це помітила вся футбольна Європа, у шести іграх у Лізі чемпіонів двічі вразив ворота "Селтіка", забив гол і зробив дві результативні передачі у грі з "РБ Лейпциг". За підсумками євроосені Мудрик увійшов до топ-10 кращих гравців групового раунду Ліги чемпіонів за дриблінґом.

Його контракт із клубом розрахований до кінця 2026 року. І якщо вже минулого літа клуби з Європи готові були підписати молодого українця, то зараз його трансферна вартість наближається до максимуму.

Італійський футбольний журналіст Фабриціо Романо, якого вважають авторитетним джерелом новин із трансферного ринку Старого Континенту (має 6,5 млн підписників у Твіттер, 5,6 млн підписників у Інстаграм і 4,5 млн – у Фейсбук), в ефірі у Влади Седан дав інформацію про вірогідність трансферу і потенційну вартість Мудрика.

Журналіст заявив, що, за його даними, продати Мудрика гірники можуть вже у січні, беручи до уваги прощання "Шахтаря" з Лігою чемпіонів (навесні-2023 команда виступатиме у Лізі Європи).

Особливо наполегливими у "мудрикоманії" італієць назвав англійські клуби. Але не тільки вони претендують на гравця, якого деякі фахівці вважають найбільш вірогідним на цей момент із числа українців претендентом (у певній перспектив, звісно) на "Золотий м’яч" кращого футболіста континенту.

За даними італійця, зараз донецький клуб, швидше за все, планує отримати за молодого таланта 100 мільйонів євро. Проте Романо спробував трохи пригасити апетити українців: "Шахтар" апелює до прикладів інших гравців на цій позиції, за яких заплатили 70-80-90 мільйонів, і, можливо, Мудрик дійсно кращий за них. На мій погляд, чесною цифрою є 60-65 млн євро з можливістю зростання до 80 мільйонів за рахунок включення бонусів. Вважаю це об’єктивною ціною для гравця рівня Мудрика і золотою серединою для всіх сторін цього трансферу".

Якщо ж менеджменту "Шахтаря" вдасться отримати за свого таланта максимальну суму, то Михайло Мудрик стане власником нового трансферного рекорду серед українських футболістів. Попередній рекорд належить Андрієві Шевченку. 2006 року лондонський "Челсі" заплатив за цього форварда 43,88 млн євро.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme