Ломаченко здолав американця Ортіса: Святкував із прапором України і подивився у вічі наступному супернику

Представник України повернувся у ринг після 11-місячної перерви і переміг у складному бою за рішенням суддів

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Ломаченко здолав американця Ортіса: Свят…
Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч на 30 жовтня у Нью-Йорку на арені "Медісон Сквер Гарден" відбувся 12-раундовий бій за участю ексчемпіона світу у легкій вазі, дворазового олімпійського чемпіона Василя Ломаченка, 34 роки (16–2, 11 КО). Суперником представника України був 26-річний Джемейн Ортіс зі Сполучених Штатів (16–0–1, 8 KO).

Вихідцю з Білгород-Дністровського потрібно було обов’язково перемагати – в іншому разі боксера його віку списали б із числа учасників більш представницьких, справді великих боїв.

Ортіс виявився сильним опонентом для українця. Він більш активно почав поєдинок і надалі гідно тримався у рингу, тож бій видався вельми жорстким. Проте більшість оглядачів відзначають, що Ломаченко мав перевагу і раз-по-раз дошкульно атакував суперника. Ортіс же чудово себе показав, але зробив недостатньо для перемоги.

Після 12 раундів перемогу Василю Ломаченку принесло одноголосне рішення суддів – 115–113, 116–112 та 117–111.

Коли були оголошені результати бою, українець якийсь час розглядав здобутий трофей, а далі несподівано віддав пояс супернику. Ортіс був здивований, але пояс узяв. Можливо, цей жест продиктований не надто великою "вагою" завойованого поясу: поєдинок не був титульним, а Ломаченко отримав другорядний пояс NABF lightweight.

За підрахунками Compubox, Ломаченко завдав менше ударів – 571 проти 607, проте виявився точнішим – 125-122 (22% – 20%). Водночас за силовими ударами Ортіс був кращим і в кількості, і в якості – 107/310 (35%) проти 92/300 (31%) у Ломаченка.

Свою перемогу Ломаченко, раніше помічений у неоднозначних висловах і постах в соцмережах, цього разу відсвяткував з прапором України. Нагадаємо, у вересні 2019 року традиційно для себе російською боксер написав: вважає, мовляв, російсько-української війни з 2014 року не існує, є лише "дележка наверху". Наступного ж року Ломаченко розмістив на своїй сторінці в Інстаграм відео з російськими окупантами.

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Після перемоги над Джемейном Ортісом Ломаченко заявив, що готовий боксувати за звання абсолютного чемпіона світу. Ця заява означає, що реальною стає перспектива його бою з чинним абсолютним чемпіоном світу Девіном Хейні (29-0; 15 КО).

Відразу після бою Хейні піднявся в ринг до українця. Відбулася їхня перша дуель поглядів. А тоді американець написав у Твіттер: "Якщо у всьому є сенс, він наступний...".

Якщо цей бій відбудеться, у ньому розігруватимуться всі чемпіонські пояси у легкій вазі.

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme