Донецький "Шахтар" здобув важливу вольову перемогу у Лізі Чемпіонів

Донеччани у гостях програвали 0:2, але таки дотиснули бельгійський "Антверпен".

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Донецький "Шахтар" здобув важливу вольов…
Фото: shakhtar.com

4 жовтня у матчі другого туру групового етапу у групі Н Ліги Чемпіонів УЄФА український футбольний клуб "Шахтар" переміг "Антверпен" з однойменного бельгійського міста з рахунком 3:2, повідомляє Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

По ходу гри донеччани поступалися, пропустивши два м’ячі. Уже на третій хвилині албанський нападник господарів Муя вразив дальній кут воріт — 1:0. На 33-й хвилині бельгієць Баліквіша подвоїв перевагу господарів.

Та у другому таймі зусиллями Ракицького й Сікана, який забив двічі, гості зуміли вирвати перемогу з рахунком 2:3.

На сьомій доданій арбітром хвилині "Антверпен" міг здобути нічию: суддя призначив пенальті у ворота Різника після гри рукою Степаненка. Але капітан господарів Алдервейрелд не поцілив у ворота.

Головний тренер "Шахтаря" Патрік ван Леувен на післяматчевій пресконференції прокоментував успіх своєї команди, зазначивши, що до позитивного результату призвели зміни у тактиці, яка його команда зробила під час матчу.

Українська команда відштовхнулася від тактики "Антверпена", зазначив тренер. "Очікували від них іншої гри, відповідно мали змінити власний підхід. У перерві ми використовували не тільки ментальний аспект, а й тактичний – і це дало нам хороший результат", - сказав ван Леувен.

Український клуб удруге вирвав перемогу, поступаючись із різницею у два голи упродовж гри в основній частині Ліги чемпіонів. 1994 року це вдалося київському "Динамо" (в матчі з московським "Спартаком" підсумковий рахунок був 3:2).

Також клуби з України двічі вигравали матчі Кубка УЄФА (Ліги Європи), де протягом гри поступалися супернику двома голами. 2005-го і 2017-го це вдавалося "Дніпру" проти вірменського "Бананца" — 4:2 і київському "Динамо" проти сербського "Партизана" — 3:2.

Вчора в іншому поєдинку групи іспанська "Барселона" в гостях у Португалії перемогла "Порту" - 1:0.

Становище команд у групі після двох турів: "Барселона" - 6 очок, "Порту" - 3, "Шахтар" - 3, "Антверпен" - 0.

У наступному матчі в Лізі Чемпіонів 25 жовтня "Шахтар" на виїзді зіграє з "Барселоною".

Нагадаємо, у першому турі групового етапу групи Н Ліги чемпіонів "Шахтар" поступився "Порту" – 1:3.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme