Донецький "Шахтар" отримав суперників на груповому етапі Ліги чемпіонів

Відбулося жеребкування групового турніру Ліги чемпіонів сезону-2023/24.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Донецький "Шахтар" отримав суперників на…

Жеребкування групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2023/24 років визначило суперників футбольного клубу "Шахтар" (Донецьк), інформує Depo.ua.

У групі H Ліги українська команда гратиме з:

  • іспанською "Барселоною",
  • португальським "Порту",
  • нідерландським "Антверпеном".

Головний тренер "Шахтаря" Патрік ван Леувен у коментарі клубному сайту заявив, що команда потрапила до гарної групи.

"Дуже цікаве жеребкування з чудовими командами, якщо дивитися на це з точки зору гри та розвитку наших молодих гравців під час зустрічей із суперниками з цих країн. Ми повинні боротися. Усі ігри дають нам цю можливість, бо ці команди хочуть грати у футбол, як і ми. Тому я задоволений групою", - сказав тренер.

Поєдинки першого туру будуть зіграні 19 і 20 вересня. Календар турніру буде опублікований пізніше.

На груповому етапі кожна з команд зіграє по шість матчів – по три на своєму полі і полі суперників. До 1/8 фіналу вийдуть перші дві команди. Клуби, які посіли треті місця, перейдуть до Ліги Європи, четверті місця завершують виступи у єврокубках.

Зазначимо, "Шахтар" пройшов до групового турніру ЛЧ без кваліфікаційних ігор завдяки перемозі в Українській Прем’єр-лізі-2022/23.

Представники української команди вже оголосили, що домашні матчі Ліги чемпіонів "Шахтар" гратиме на стадіоні в німецькому Гамбургу.

Нагадаємо, минулого сезону суттєво омолоджений і українізований склад "Шахтаря" у груповому турнірі ЛЧ під керівництвом тодішнього головного тренера Ігора Йовічевіча сенсаційно посів третє місце, випередивши шотландський "Селтік" і пропустивши у плей-оф Ліги мадридський "Реал" і німецький "РБ Лейпциг".

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme