До побачення, єврокубки: "Шахтар" завершив виступи в Європі розгромною поразкою від нідерландців

Остання українська команда покинула континентальну футбольну арену.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
До побачення, єврокубки: "Шахтар" заверш…
Фото: shakhtar.com.

Сьогодні, 16 березня, увечері в Роттердамі (Нідерланди) відбувся матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА. У ньому донецький "Шахтар" поступився місцевому "Феєноорду" з розгромним рахунком 1:7, інформує Depo.ua з посиланням на "Суспільне. Спорт".

Відтак донеччани стали останньою командою з України, яка припинила виступи у європейських клубних турнірах у сезоні 2022-2023 років.

Перший матч цих команд, який відбувся у Варшаві, завершився унічию – 1:1. Тож українці мали теоретичні сподівання потрапити в наступне коло Ліги Європи, впоравшись із господарями, які є лідерами чемпіонату Нідерландів.

Та ці надії почали розвіюватися вже з 9-ої хвилини матчу-відповіді, після того, як іранець Джаханбакш після обрізки в центрі поля недосвідченого Криськіва віддав пас на Хіменеса і той ударом із-за меж штрафного відкрив рахунок.

Далі кілька разів гостей рятував воротар Трубін. Але налаштованість господарів на перемогу була беззаперечною і швидко втілилася в наступні голи. На 24-ій хвилині Кекчю забив другий м'яч, а на 38-ій – зробив дубль, реалізувавши пенальті після гри рукою Коноплі у штрафному майданчику.

Зауважимо, у першому таймі кілька моментів мав і "Шахтар". Так, потужний удар здалеку Георгія Судакова прийшовся у каркас воріт нідерландців.

Після перерви "Феєноорд" продовжив свою сольну партію. Спершу дубль оформив Ідріссі. А на 64-ій і 67-ій хвилинах Джаханбакш і Даніло забили за господарів ще двічі.

Усе, що сьогодні зміг "Шахтар", - це відіграти один м'яч. На 86-ій хвилині 18-річний новачок команди венесуелець Кевін Келсі зробив рахунок 1:7.

Поразка "Шахтаря" стала однією з найрозгромніших в історії українського футболу. Востаннє з різницею у шість м'ячів донецька команда програвала у Лізі чемпіонів в сезоні 2018/19 – донеччани поступилися "Манчестер Сіті" 0:6.

Найбільшою поразкою в історії "Шахтаря" є розгром від "Баварії" – 0:7 у сезоні 2014/15.

Більше українські клуби пропускали 2002 року: антирекорд встановив донецький "Металург" у грі проти німецького "Вердера".

Ліга Європи-2022/2023. 1/8 фіналу. Другий матч.

Феєноорд - Шахтар - 7:1.

Голи: Хіменес, 9, Кекчю, 24, 38 (пенальті), Ідріссі, 49, 60, Джаханбахш, 64, Даніло, 67 – Келсі, 87.

Попередження: Бондаренко, 20, Судаков, 81.

Феєноорд: Велленройтер – Гертрейда, Траунер, Ганцко, Лопес (Расмуссен, 57) – Віффер, Шиманські (Бульяуде, 57), Кекчю – Джаханбахш, Хіменес (Даніло, 57), Ідріссі (Пайшао, 62).

Шахтар: Трубін – Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайличенко, Степаненко (Назарина, 64), Судаков – Зубков, Криськів (Джурасек, 46), Бондаренко (Келсі, 64) – Траоре (Сікан, 54).

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія).

Стадіон: "Де Кейп" (Роттердам, Нідерланди). 37 500 глядачів

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme