"Шахтар" - "Феєноорд": Українська команда зберегла шанс на продовження шляху в єврокубках

Допомогло диво і чудова гра голкіпера Трубіна.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
"Шахтар" - "Феєноорд": Українська команд…
Фото: shakhtar.com.

9 березня пізно увечері у Варшаві на стадіоні Війська Польського "Шахтар" і нідерландський "Феєноорд" зустрічалися в першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА. Матч закінчився унічию – 1:1, інформує "Суспільне.Спорт", передає Depo.ua.

Загалом гра пройшла з перевагою номінальних гостей із Нідерландів. Це й не дивно: "Феєноорд" зараз є лідером національного чемпіонату, клуб не програв цього року у жодному з офіційних матчів. Донеччани ж не лише втратили у міжсезоння свого лідера Михайла Мудрика, але й у попередній грі в Лізі Європи проти французького "Ренна" через перебір жовтих карток залишилися без трьох основних гравців захисту – Михайліченка, Коноплі й Бондаря.

Без поспіху, але ґрунтовно  й упевнено  голландці взялися до діла у Варшаві. У першому таймі "Феєноорд" завдав 7 ударів по воротах "Шахтаря", з них два – у площину воріт. І все ж завдяки насиченій футболістами обороні та самовідданості формальним господарям удалося утримати "суху" нічию до перерви.

З початком другої половини гри досвідчені гості додали обертів. І от іранець Джаханбаш завдав дальнього пострілу – м'яч пройшов у лічених сантиметрах від площини воріт.

На 64-й хвилині воротар Анатолій Трубін зробив сейв, у неймовірному стрибку врятувавши свою команду після удару бразильця Данілу під поперечину. При цьому "Шахтар" так і залишався з нулем ударів у площину воріт гостей.

Та наприкінці гри сталося чергове диво, на які так щедра для "Шахтаря" футбольна фортуна у цьому єврокубковому сезоні. Перший удар господарів стадіону у Варшаві по воротах – і рахунок відкрито! Після навісу з кутового досвідчений захисник Ярослав Ракицький, який цієї зими повернувся до української команди з гастролей у росії транзитом через Туреччину, дивовижним ударом низом спини спрямував м’яч у ворота "Феєноорда".

Шок у лавах гостей швидко змінився на лють і ще вищий темп атак. Менш ніж за 10 хвилин Бульяуде, який щойно вийшов на заміну, відгукнувся на подачу справа і головою пробив у протихід голкіперу, встановивши остаточний рахунок — 1:1.

Головний тренер "Шахтаря" Ігор Йовічевіч, коментуючи підсумок першого матчу з "Феєноордом", зізнався, що результат української команди кращий, ніж гра, яку вона показала, і зазначив, що українці постараються бути сильнішими у матчі-відповіді.

Друга гра між цими командами відбудеться на стадіоні "Де Кюйп" у Роттердамі у четвер, 16 березня, і розпочнеться о 19.45.

 

Ліга Європи УЄФА. 1/8 фіналу. Перший матч. 9 березня 2023 року.

Шахтар – Феєноорд – 1:1

Голи: Ракіцький (79) – Бульяуде (88)

Попередження: Віффер (70)

Шахтар: Трубін, Топалов, Ракіцький, Матвієнко, Тейлор, Степаненко, Криськів (Джурасек, 62), Судаков (Петряк, 90), Бондаренко (Назарина, 90), Зубков (Швед, 77), Траоре (Келсі, 62).

Фейєнорд: Велленройтер, Хартман, Ганцко, Гертрейда, Педерсен (Траунер, 57), Шиманьскі (Ділросун, 73), Кекчю, Віффер, Ідріссі (Пайшао, 73), Данило Перейра, Джаханбакш (Бульяуде, 86).

Арбітр: Іван Кружляк (Словаччина)

Стадіон Війська Польського (Варшава, Польща), 17 423 глядачі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme