Чотири з шести українок програли на старті Відкритого чемпіонату Франції з тенісу-2023: Не обійшлося без політичного скандалу

Чинна лідерка українського жіночого тенісу припинила виступи у Парижі, а колишня перша ракетка країни вийшла у друге коло.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Чотири з шести українок програли на стар…

Сьогодні, 30 травня, перша ракетка українського жіночого тенісу Ангеліна Калініна (№26 світового рейтингу WTA) у 1/64 фіналу Відкритого чемпіонату Франції з тенісу поступилася Діан Паррі з Франції (№79 світового рейтингу, третя ракетка своєї країни) і припинила виступи в основній сітці турніру в одиночному розряді. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт "Великий теніс України".

Рахунок зустрічі –  2:6, 3:6.

Суперниці зустрічалися утретє, і Калініна вперше поступилася француженці.

Зазначимо, півтора тижні тому Ангеліна Калініна через травму не змогла дограти фінальний матч на турнірі в Римі.

Відтак Калініна продовжить виступи на Ролан Гаррос у парному розряді в дуеті з Іриною-Камелією Бегу із Румунії.

Також сьогодні завершила виступи в основній сітці Відкритого чемпіонату Франції з тенісу українка Катерина Баіндл (№83 WTA). У першому раунді вона програла сербці Ользі Данілович, (№105 WTA) – 3:6, 2:6.

Вчора і позавчора припинили виступи на турнірі ще дві українські тенісистки. 29 травня Даяна Ястремська (№144 WTA), яка пробилася в основну сітку через кваліфікаційний відбір, не змогла здолати Донні Векич із Хорватії (№22 WTA) – 2:6, 5:7.

А 28 травня у першому колі Відкритого чемпіонату Франції Марта Костюк (№39 WTA) програла другій ракетці світу Аріні Сабалєнка з білорусі (виступає під нейтральним прапором) – 3:6, 2:6.

Це другий поєдинок суперниць, і українка зазнає другої поразки.

Після матчу трапився скандал. Марта Костюк не потиснула руку білорусці, за що українку освистали частина вболівальників на трибунах. Любителька лукашенка Сабалєнка робила при цьому демонстративні образливі жести у бік українки.

 

Аріна Сабалєнка (у центрі, обличчям) зі зневагою дивиться на українську спортсменку, яка не соромиться своєї громадянської позиції. Фото: GETTY IMAGES.

Після цього міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у твіттері прокоментував поведінку вболівальників:

"Я підтримую Марту Костюк, яку освистали за відмову потиснути руку білорусці Арині Сабалєнка. Ті, хто освистував, повинні відвідати Бучу, куди російська армія прийшла з білорусі і влаштувала різанину цивільних. Або побігти у сховище, коли російський літак злітає в білорусі. Після цього освистуйте".

Тож із п’яти українських спортсменок лише колишня перша ракетка України Еліна Світоліна з перемоги стартувала на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу 2023 року. У двох сетах вона упевнено перемогла італійку Мартіну Тревізан (№24 WTA) – 6:2, 6:2.

У наступному раунді Ролан Гаррос Світоліна зустрінеться зі Сторм Сандерс (№204 WTA) з Австралії.

Остання українка в першому колі турніру, Леся Цуренко, сьогодні зіграє з колишньою переможницею Ролан Гаррос чешкою Барборою Крейчиковою.

 

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme