Шестеро українських тенісисток почнуть виступи у Відкритому чемпіонаті Франції

Тим часом Еліна Світоліна повертається: Обіграла росіянку і вийшла у півфінал турніру в Страсбурзі.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Шестеро українських тенісисток почнуть в…

У основній турнірній сітці великого тенісного турніру Ролан Гаррос у Парижі, який є одним із чотирьох турнірів серії Grand Slam, виступлять відразу шестеро українок. Про це повідомляє "Суспільне Спорт", інформує Depo.ua.

Марта Костюк зіграє в основі Відкритого чемпіонату Франції учетверте поспіль. Так само і Даяна Ястремська, яка пройшла в основний турнір через сито кваліфікації. У вирішальному матчі відбору Даяна перемогла бельгійку Грет Міннен (2:1).

Утретє поспіль виступить на кортах Ролан Гаррос нинішня перша ракетка України Ангеліна Калініна. Зіграють у Парижі Еліна Світоліна (десята участь у турнірі), Катерина Байндл і Леся Цуренко (дев’ятий виступ у кар’єрі на цьому турнірі). Лише остання з наших дівчат брала участь у Ролан Гаррос минулого 2022 року.

У першому раунді турніру Ангеліна Калініна (№25 світового рейтингу WTA) зіграє проти Діан Паррі (Франція, 77-ма ракетка світу).

Марта Костюк (№39 WTA) зустрінеться із Аріною Сабалєнка з білорусі (нейтральний прапор, 2-га ракетка світу).

Еліна Світоліна (№508 WTA) змагатиметься із Мартіною Тревізан (Італія, №26 світового рейтингу).

Леся Цуренко (№63 WTA) вийде на корт проти Барбори Крейчикової (Чехія, 13-та ракетка світу, чемпіонка Олімпіади в Токіо 2020 року).

Суперниць Байндл (№80 WTA) і Ястремської визначить відбірковий раунд.

Матчі першого раунду, в тому числі за участю українок, стартують у Парижі найближчої неділі, 28 травня.

Тим часом у іншому французькому місті, Страсбурзі, триває тенісний турнір WTA 250. Тут Еліна Світоліна вийшла у півфінал. У чвертьфіналі вона перемогла росіянку Варвару Грачову (44 ракетка світу) – 2:0.

Вперше після повернення у спорт після народження доньки Світоліна перемогла суперницю з топ-50 світового рейтингу. Вдруге після поновлення кар'єри Еліна вийшла у півфінал тенісного турніру. У травні цієї стадії вона дісталася на "челенджері" WTA у Сен-Мало.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme