Чоловіча збірна України з волейболу в боротьбі за путівку на Олімпіаду-2024 зустрінеться із топовим суперником – бразильцями

Національна команда нашої країни поступилася чемпіонам світу – італійцям у третій грі олімпійського відбору.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Чоловіча збірна України з волейболу в бо…
Фото: CEV.

Збірна України з волейболу (чоловіки) поступилася у третьому матчі олімпійського відбору чинним чемпіонам світу – команді Італії. У грі, що відбулася у Ріо-де-Жанейро (Бразилія), "синьо-жовті" програли у всіх трьох партіях із загальним рахунком 0:3 (23:25, 16:25, 16:25). Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Суперник виступав основним складом, який був суттєво сильнішим за своїм рівнем за українців. Проте наша команда намагалася нав’язати італійцям боротьбу і не програти безнадійно. І хоч персональні помилки звели ці намагання нанівець, потенціал нашої збірної був таки помітний.

Зустрічі з італійцями передували два матчі чоловічої волейбольної збірної України у межах відбору на Олімпіаду-2024.

Стартувала Україна із розгрому від Куби, 12-ї команди світового рейтингу, – 0:3.

У другому матчі в Ріо-де-Жанейро вже українці розгромили суперника – Іран, теж із рахунком 3:0.

Після програшу від італійців наша команда опустилася на шосте з восьми місце у турнірній таблиці олімпійської кваліфікації.

Наступний матч у цьому турнірі українська збірна зіграє пізньої ночі із середи на четвер, 5 жовтня. Суперником нашої команди стане ще один фаворит олімпійського відбору, збірна Бразилії.

Пряма трансляція матчу, який почнеться о 02:30 за київським часом, – на Суспільному Спорт.

Далі на чоловічу збірну України чекає такий розклад матчів:

  • П'ятниця, 6 жовтня. 23:00. Україна — Катар
  • Субота, 7 жовтня. 23:00. Україна — Чехія
  • Неділя, 8 жовтня. 23:00. Україна — Німеччина

До фінального турніру Олімпійських ігор 2024 року в Парижі потраплять дві кращі команди відбіркової групи.

Зазначимо, боротьбу за путівки на Олімпіаду-2024 ведуть по 24 кращі чоловічі й жіночі збірні світу, поділені на групи, де всі команди грають одна з одною. Два перші місця отримають право брати участь в Олімпійських іграх. Ще п'ять місць будуть визначені за рейтингом з урахуванням представництва всіх континентів.

Раніше у вересні жіноча національна волейбольна команда України не змогла кваліфікуватися на Олімпійські ігри 2024 року.

У групі, матчі якої відбувалися у китайському Нінбо, українок з однаковим рахунком 3:0 розгромили господарки, збірні Сербії, Домініканської Республіки і Нідерландів. Збірна Канади перемогла Україну – 3:1. Здобувши у групі лише дві перемоги, над Чехією і Мексикою з рахунком 3:1, жіноча волейбольна збірна України завершила олімпійський відбір на 6 місці.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme