Блаттер вирішив "втопити" Платіні

Інформація президента ФІФА Йозефа Блаттера про сплату 2 млн швейцарських франків очільнику УЄФА Мішелю Платіні може поставити хрест на шансах француза очолити ФІФА

Блаттер вирішив "втопити" Платіні…

Вибори президента ФІФА, які відбудуться у лютому 2016 року, могли обійтися без сенсацій. Головним фаворитом на них був президент УЄФА Мішель Платіні, який виступав головним опонентом Йозефа Блаттера. Підтримуваний заходом Платіні тихо дивився за ходом розслідування ФБР та швейцарської прокуратури у відношенні перших облич ФІФА, включаючи генсека Вальке та Блаттера, за яких не так давно взялися прокурори. 

Блаттера підозрюють у недбалості і розтраті. Наводяться кілька епізодів, за якими ведеться розслідування. Перший з них стався у вересні 2006 року, коли Блаттер підписав з Карибським футбольним союзом контракт, який був не вигідний міжнародної асоціації. У прокуратурі вважають, що Блаттер тим самим не виконав свій обов'язок президента, оскільки діяв всупереч інтересам ФІФА.

Але 79-річний президент ФІФА приготував власний козир. Прокурори також дізналися про сплату 2 млн швейцарських франків Мішелю Платіні у 2011 році, яку вважають незаконною. Але ця інформація вигідна і самому Блаттеру, бо здатна потопити французького опонента. 

Платіні підтвердив факт отримання грошей, мовляв, вони були сплачені за контрактом, а він виконував роботу на замовлення ФІФА. 

"Ця сума має відношення до роботи, яку я провів у відповідності з контрактом, укладеним з ФІФА. Я радий, що вдалося прояснити всі питання з владою, що стосуються цього", - казав Платіні.

Втім швейцарські прокуроривже кажуть, що Платіні також може бути замішаний у корупції.

"Платіні зараз знаходиться десь між свідком і обвинуваченим у цій справі", - заявив генеральний прокурор Швейцарії.

Подальше розслідування може витягти ще не один скелет із шафи ФІФА та УЄФА, очільники яких тривалий час були пов'язані, а зараз намагаються "сплавити" один одного. 

Швейцарські прокурори під кураторством ФБР розкриють клубок різноманітних корупційних схем, але чи захоче Захід "топити" УЄФА та Платіні? Навряд чи, бо саме французький менеджер наразі є ідеальною кандидатурою для того, щоб очолити ФІФА і стати інструментом для тиску на Росію, погрожуючи відібрати ЧС-2018. 

Читайте також: Блаттеру готують віллу в Ростові.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme