Блаттеру готують віллу в Ростові

Швейцарська прокуратура почала розслідувати справу президента ФІФА і друга Путіна - Йозефа Блаттера

Блаттеру готують віллу в Ростові…

Блаттера підозрюють у недбалості і розтраті. Наводяться кілька епізодів, за якими ведеться розслідування. Перший з них стався у вересні 2006 року, коли Блаттер підписав з Карибським футбольним союзом контракт, який був не вигідний міжнародної асоціації. У прокуратурі вважають, що Блаттер тим самим не виконав свій обов'язок президента, оскільки діяв всупереч інтересам ФІФА.

Контракт підписував Джек Уорнер, який був не тільки главою Карибського футбольного союзу, а й президентом Конфедерації футболу країн Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (CONCACAF).

Також прокуратура розслідує сумнівний платіж від лютого 2011 року. Тоді гроші були перераховані на рахунок Мішеля Платіні у розмірі 2 млн швейцарських франків.

Прокуратура взялася за Блаттера відразу після того, як "притисла" людину з найближчого оточення президента ФІФА - генсека Вальке, якого відсторонили від посади. Його також підозрюють у корупції, а саме в тому, що він був замішаний у злочинних схемах з продажу квитків на ЧС-2014.

ФБР та Швейцарська прокуратура діють спільно. Навесні, коли Блаттер виграв вибори - розслідування щодо корупції у ФІФА, в тому числі і з виборами господарів ЧС-2018 у Росії та ЧС-2022 у Катарі, вже тривало, були заарештовані  чиновники ФІФА за підозрою у корупції та отриманні хабарів на суму $150 млн. Після перемоги на виборах Блаттер вирішив дати задню, коли зрозумів, що ФБР взялося за справу серйозно і призначив перевибори, які пройдуть у лютому 2016. 

Тоді у нього ще був шанс домовитися зі слідством. Але 79-річний дідусь Йозеф цього робити не став. Він вирішив боротися за крісло президента ФІФА в майбутньому, а також не став здавати Росію та Катар. Мабуть, очікував на політичну волю і силу керівництва Росії , а також підтримку катарських шейхів. Недарма на жеребкуванні групового етапу ЧС-2018 25 липня так палко говорив про велич Росії. Слідство також не стало давати задню і взялося спочатку за Генсека Вальке, а тепер і за самого Блаттера. Мовляв, попереджали раніше, не зрозумів, отримуй.

Не дивлячись на те, що обох підозрюють у злодіяннях, які не пов'язані з мундіалями у Росії та Катарі, метою "наїзду" слідства є розчистити шлях для перемоги на виборах президента ФІФА прозахідного кандидата. Скоріше за все переможцем буде Платіні і, цілком можливо, що саме він стане політичною зброєю та інструментом впливу на Путіна, а також спробує відібрати мундіаль у Катару.

Щодо Блаттера - у дідуся ще є шанс втекти від слідства. Потрібно лише купити квиток до Москви, придбати собі якусь оселю в Ростові, отримати від Путіна російський паспорт, зайти у найближчий супермаркет за пляшкою віскі і дивитися по телевізору, як грають у футбол "Спартак" проти ЦСКА. Цілком можливо, що Блаттер і втече, але шанс домовитися зі слідством у нього є.  

Читайте також: У Росії відберуть ЧС-2018...В 2019-му

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme