Ахметов відправив Луческу працювати на "Опоблок"

69-річний румунський наставник донецького "Шахтаря" почав говорити про громадянську війну словами екс-регіоналів з "Опоблоку"

Ахметов відправив Луческу працювати на "…

Мірча Луческу поступово перетворюється з тренера на політичну зброю Ріната Ахметова. Він збаламутив ЗМІ своїм останнім інтерв'ю, в якому розповів про громадянську війну в Україні та донецьких футболістів, яких вважають терористами.

"Ви знаєте, в Україні громадянська війна. Ми вже тривалий час не перебуваємо вдома і майже рік живемо в готелях. У "Шахтарі" більшість в Україні бачать ворога. Нас називають сепаратистами або терористами. Ми стикаємося з відношенням, якого не заслужили", - розпинається тренер.

Ще кілька місяців тому Мірча Луческу говорив, що в України конфлікт з Росією. Він боявся, що росіяни нападуть на Україну та Румунію.

"А раптом росіяни образяться і увійдуть в Україну! Буде тоді мати значення мій контракт? Хто там залишиться? І що мені робити? Куди податися? Додому? Так російські війська і в Румунію увійдуть!", - говорив тренер.

Звідки взялася така мінливість думок? 

Цікаво, що говорити про громадянську війну та звинувачувати українську владу у конфлікті на Донбасі люблять представники "Опозиційного блоку" у Верховній Раді, відверто працюючи на Кремль.

Головний спікер "Опоблоку", який розпинається на всіх політичних телешоу Вадим Рабинович постійно використовує термін "громадянська війна". "В країні йде громадянська війна за підтримки інших держав", - каже Рабинович.

Саме в "Опоблоці" є люди олігарха Ріната Ахметова. Тому і Луческу своїми інтерв'ю підіграє цій політичній силі напередодні місцевих виборів.

Але у ролі політичної зброї Луческу виглядає досить безглуздо. Тому варто зав'язувати. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme