"Ахметівці" розпочали операцію з дискредитації збірної України

Вже другий тиждень гендиректор "Шахтаря" Палкін виливає "бруд" на "Динамо" та тренерський штаб збірної, але у процес втрутилися і внутрішні сили ФФУ

"Ахметівці" розпочали операцію з дискред…

Пересічний вболівальник другий тиждень поспіль бачить у стрічках новин передових спортивних ЗМІ гарячі заяви Сергія Палкіна.

Почалося все з історії Зінченка, про яку ми детально писали. Якщо коротко, то Палкін виливав "бруд" на тренера збірної України Фоменка. Мовляв, гравця, який раніше втік з "Шахтаря", і з ним йде судова тяганина, випустили на поле в матчі з Іспанією, бо так було вигідно "Динамо".

Підтримував Палкіна у цьому абсурді, наприклад, гендиректор "Зорі" Рафаїлов - один з "фармів" "Шахтаря", як не крути.

Далі Палкін вчепився за кинуту Ярмоленком футболку Степаненка на поле після матчу "Динамо" - "Шахтар" (0:3).

Спочатку вимагав вибачень, а коли футболісти між собою порозумілися, Палкін винайшов новий спосіб роздмухати полум'я.

"Послухайте, зателефонувати Тарасу - це ні про що. Там не було вибачення, а було пояснення. Це різні речі, тому таке не приймається. Футболка залишилася лежати на полі НСК "Олімпійський" і в думках наших уболівальників. Він розповідав, що нібито не думав, не хотів, забув ... Але вибачте мене, один кинув, а другий ще й наступив на неї", - сказав Палкін.

Він роздавав інтерв'ю майже всім лояльним ЗМІ. Активну медіа-підтримку Палкін отримав від ахметівського ТК "Футбол" - що ж тут дивного. Але спекуляції лилися і з офіційного сайту клубу, розповсюджуючись, як вірус, по всіх ЗМІ України. Говорив він і у "ПроФутболі" на 2+2.

Дійшов Палкін навіть до того, що назвав юних "збірників", які втекли з "Шахтаря", слабаками.

Журналіст Олександр Денисов - ведучий програми "Великий футбол" на "Футболі" - теж почав коментувати тему Зінченка.

А великий "експерт" Віктор Леоненко говорив словами Палкіна "хтось попросив Фоменка випустити Зінченка".

Але на Палкіні та проахметівських журналістах разом з експертами справа не закінчилася.

Як чорт з табакерки, виліз тренер збірної України Олександр Заваров зі словами "Ярмоленко образив усіх жителів Донбасу" і "він опустився в моїх очах". Ну прямо як кандидат від "Опоблоку" з однієї сторони і ворог інтересів збірної України з іншої.
Детально про Заварова ми писали раніше, не будемо витрачати час. Але вся ця активність "ахметівців" навколо футболу перед виборами та в цілому дуже дурно пахне.

Хто такий Заваров

Олександр Заваров - людина Колесникова. Не просто так він потрапив у тренерський штаб збірної за часів Конькова. Тоді Заваров у кулуарах вважався головним кандидатом спочатку на посаду президента ФФУ, але Янукович призначив друга Конькова. Потім Заварова лобіювали на посаду тренера збірної. Але і тут промах.

Хто стоїть за брудом

Сергій Палкін так само, як і "Шахтар" з Луческу, наразі грають політичну роль. З вуст Луческу дуже часто лунають слова "піду з "Шахтаря" тільки після повернення у Донецьк", "не будемо купувати гравців, поки не повернемося у Донецьк"... Щось схоже казав і капітан "гірників" Срна, який "не завершить кар'єру до тих пір, поки не зіграє на "Донбас Арені". Патріоти "рідного" краю.

Ці слова говорять авторитетні люди серед вболівальників "Шахтаря". Фанати донецького клубу - величезна електоральна база. Саме ця база свого часу голосувала за Януковича, а потім кричала і кричить "Почуйте Донбас". Ахметов продовжує опиратися на них, щоб досягати своїх цілей. І ці люди ніколи не зрозуміють, хто винен у тому, що відбувся "Майдан" і розпочалася війна. Ніколи, якщо влада України не навчиться з ними говорити. Бо за людей, на сленгу влади - "електорат", - потрібно воювати методами інформаційної війни.

Всі наїзди Палкіна на ФФУ, "Динамо" та українських футболістів знаходять підтримку лише у мізках відданих фанів "Шахтаря". Інших українців його випади вже дуже дістали. У цьому можна переконатися, прочитавши коментарі під його цитатами на передових спортивних ресурсах.

Але цього Палкіну і треба. ФФУ і "Динамо" асоціюються у багатьох людей з Донбасу із новою українською владою. Суркіс - нова футбольна влада. ФФУ - частина політичної влади України.

Меседж "прийшла нова влада і все підлаштоване під "Динамо", а також "Донецьк знову ображають, але на коліна ми не станемо і засудимо Зінченка", або "кинута футболка залишилася в головах наших фанів" - це абсурд, але він лунає для людей, фанів "Шахтаря", ображених на діючу владу перед виборами.

І Заваров, а також Денисов, вся команда лояльних журналістів, Луческу, Срна та інші - лише гвинтики цієї операції.

У цьому розрізі вихід збірної України на Євро-2016 донецькій команді дуже невигідний. Бо після цього вони не зможуть сказати, що ФФУ і президент Павелко не можуть впоратися зі своїми обов'язками і владу треба міняти. А де футбол, там і політика.

Що буде далі

В майбутньому знову активно буде використовуватися тема нового формату Прем'єр-ліги від Луческу. Також у разі провалу збірної України у плей-офф ЧЄ-2016 в матчі проти Словенії, почнеться хвиля коментарів від потрібних спікерів, що систему у ФФУ треба змінювати. Якщо збірна пройде на ЧЄ-2016 - "ахметівці" зачекають провалу у груповому раунді і говоритимуть про слабку діяльність ФФУ.
Як не дивно, але "ахметівці" знову хочуть повернутися у футбольну владу.

Можливо, навіть повернути часи Конькова, коли вони зовсім не критикували лояльне керівництво.

Що робити

Для початку президент ФФУ Андрій Павелко у жорсткій формі мав би "закрити рота" тренеру Заварову, який вносить конфлікт у збірну України перед матчами плей-офф. Йому потрібно заборонити спілкуватися зі ЗМІ, як мінімум, або нехай йде шукати нову роботу.

А далі зробити все можливе для забезпечення вдалого результату збірної України і оперативного реагування прес-служби та ЗМІ на інформаційні вкиди, які робитиме донецька команда у найближчий час.
Бажано, щоб представники ФФУ давали коментарі саме проахметівським ЗМІ і у великій кількості.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme