Як вибрати безпечну і вигідну курку: поради та рецепт чкмерулі з курячих гомілок

Під час збирання продуктового кошика споживачі зазвичай додають до нього саме курку. Воно й не дивно, адже курятина смачна, швидко готується та багата на білки. Як же вибрати вигідне та безпечне куряче м’ясо?

Журналіст відділу новин
Як вибрати безпечну і вигідну курку: пор…
Як вибрати безпечну і вигідну курку

Одним із ключових аспектів безпечного споживання курятини є правильний вибір продукту. Надайте увагу маркуванню на пакованні, переконайтеся, що м’ясо має всі необхідні сертифікати якості й походить із надійного джерела. Наприклад, курка ТМ "Наша Ряба" відповідає всім вимогам безпеки і якості, Щоб заощадити під час збирання продуктового кошика, зверніть увагу на гомілку. Вона є однією з найвигідніших частин курки, адже з неї можна приготувати безліч страв. Гомілки ситні та соковиті, а ще їх полюбляють усі, від дорослих до дітей.

Спробуйте приготувати пікантну страву з гомілок — чкмерулі!

 

Інгредієнти: 

  • Курячі гомілки — 4 шт. 
  • Сіль — 1 дрібка 
  • Суміш перців — 1 дрібка 
  • Приправа для курки — 1 дрібка 
  • Хмелі-сунелі — 1 дрібка 
  • Пажитник (фенугрек) — 1 дрібка 
  • Олія — 30 мл 
  • Часник — 3 зубчики 
  • Петрушка свіжа — 10 г 
  • Кінза свіжа — 10 г 
  • Майонез — 2 ст. л. 
  • Вершки, 33 % — 100 мл 
  • Вода — 50 мл 

Технологія приготування:

 

Розрізаємо курячі гомілки вздовж по кістці, заливаємо маринадом — для нього в майонез додаємо сіль, перець і хмелі-сунелі.

 

Після того, як гомілки трохи помаринуються, обсмажуємо їх під пресом (притискаємо кришкою).

 

Коли на м'ясі утвориться скоринка, додаємо часник і злегка обсмажуємо. Після цього посипаємо страву приправою для курки, вливаємо вершки, трохи води та тушкуємо до готовності.

 

Наприкінці додаємо дрібно нарізану петрушку з кінзою.


І насолоджуємося унікальними пікантними гомілками! Не забувайте, що гомілок вистачить на всіх!

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme