Смак дитинства: Як приготувати козинаки за рецептом Лізи Глінської

У багатьох козинаки асоціюються з дитинством. Хрусткі карамельні солодощі з присмаком насіння чи горіхів можна їсти просто чи разом з кавою та чаєм

Журналіст стрічки новин
Смак дитинства: Як приготувати козинаки…

У магазинних козинаках надто багато цукру, але є й альтернатива. Українська кулінарка і популярна блогерка Ліза Глінська пропонує використовувати мед замість цукру. Смаколики за її рецептом ми і пропонуємо приготувати. А також – дізнатися, як казинаки впливають на організм. 

До речі, тим, хто хоче потішити близьких смачною випічкою, рекомендуємо приготувати фондан з малиновим соусом за рецептом Лізи Глінської.

У чому користь козинаків з насіння, кунжуту й арахісу

Якщо готувати козинаки без цукру (як це робити ми розповімо нижче), їх можна вживати хоч щодня, насичуючи організм поживними речовинами.

Козинаки з насіння соняшника

Козинаки з насіння

Такі козинаки містять ненасичені жирні кислоти Омега-6, які беруть участь в акумулюванні енергії, покращують стан шкіри, волосся, нігтів. При помірному вживанні знижують рівень холестерину в крові. Насіння соняшника також багате на фтор, який перешкоджає руйнуванню зубної емалі та дентину.

Козинаки з кунжуту

Козинаки з кунжуту

Такий продукт містить антиоксидант сезамін, що перешкоджає перетворенню здорових клітин в атипові (ракові). До того ж кунжут є ефективним профілактичним засобом від остеопорозу для жінок старше 45 років. У насінні також міститься фітоестроген, гормон рослинного походження, який цілюще впливає на статеву систему жінки.

Козинаки з арахісу

Козинаки з арахісу

Такі ласощі вирізняються наявністю в складі антиоксидантів і жирних кислот. Вони підвищують імунні функції організму і корисні для профілактики атеросклерозу, інсульту та інфаркту міокарда. Також козинаки з арахісу нормалізують засвоєння вітамінів і мінералів й очищають судини від холестеринових бляшок. До того ж козинаки з арахісу – найменш калорійні: 485 ккал на 100 г.

Рецепт козинаків від Лізи Глінської: швидко і смачно

Ліза Глінська

Попри усю користь козинаків, їх їдять ще й тому, що вони дуже смачні. Шеф-кухар Ліза Глінська каже, що у її рецепті насіння можна замінити як арахісом, так і кунжутом, однак ми публікуємо саме класичний спосіб приготування.

Що знадобиться:

  • насіння соняшника – 200 г
  • білий кунжут – 50 г
  • мед – 80 г
  • дрібка солі

Як готувати

1. Насіння соняшника обсмажте на сухій пательні, й коли воно буде майже готовим – додайте кунжут. Далі посипте сіллю, додайте мед та ретельно перемішайте. 

Приготування козинак

Приготування козинак 2

Приготування козинак 3

Якщо одразу всипати на пательню кунжут й насіння, то кунжут згорить, а насіння буде сирим, тому Глінська радить робити це поетапно.

2. Далі на дощечку застилаємо пергамент і за допомогою невеликої форми викладаємо масу, накриваємо пергаментом й зверху розрівнюємо насіння.

Приготування козинак 4

3. Знімаємо форму з десерту та залишаємо козинаки на кілька годин при кімнатній температурі. 

4. Козинаки готові.

Готові козинаки

Пропонуємо також відеорецепт козинаків від Лізи Глінської

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme