Фондан з малиновим соусом від Лізи Глінської: Як приготувати шоколадний десерт

Цей шоколадний десерт має чимало назв, серед яких фондан, шоколадне суфле, лава кейк, а готувати його – одне задоволення 

Журналіст відділу «Життя»
Фондан з малиновим соусом від Лізи Глінс…
Фото: Flickr

Depo.ua поділиться рецептом смаколика та розкаже про особливості цього десерту. До речі, якщо любите менш калорійні десерти, тоді ваш варіант –  полуничне желе

Що таке фондан

фондан

Фондан – це шоколадний кекс, який славиться твердою скоринкою і м'якою серединкою, яка має витікати при розрізанні фондану. Зазвичай фондан готують з бісквітного тіста, додаючи чимало вершкового масла та шоколаду. Тісто розливають по формах і випікають у духовці. Особливою майстерністю є приготування фондану таким чином, аби серцевинка залишалася рідкою. Якщо пертримати цей десерт, то вийде шоколадний кекс.

Фондан походить із Франції, проте у багатьох країнах його називають по-різному: лавакейк, суфле. Цей десерт досить молодий і народився наприкінці 20-го століття. 

Зазвичай фондан подають одразу після приготування. Його потрібно обов'язково вийняти із форми, аби переконатися у правильній консистенції, викласти на тарілку. Подають десерт з ягідними соусами та кулькою ванільного морозива. 

Рецепт шоколадного фондану з малиновим соусом від Лізи Глінської

рецепт фондана

Відома кулінарка, переможниця та суддя "МастерШеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом фондану на своєму сайті. Вона зізналася, що прийшла саме з цим десертом на проект, проте ледь не вперше у житті фондан не вийшов: серцевина не була рідкою, що у світі кулінарії вважається провалом. Але Ліза обіцяє, що дотримуючись усіх порад та пропорцій, у вас вийде вишуканий десерт. 

Інгредієнти:

Для форм 8 форм, діаметр яких 7-8 сантиметрів:

  • чорний шоколад – 250 грамів
  • масло вершкове – 230 грамів
  • цукор – 300 грамів
  • яйця – 380 грамів
  • борошно пшеничне – 100 грамів
  • сіль – 1 грам

Рецепт соусу

  • Малинове пюре – 150 грамів
  • Десертне вино червоне – 400 мл
  • цукор – 80 грамів

Складові поєднуємо і уварюємо до того стану, коли кількість соусу зменшиться удвічі. 

Приготування:

  1. Шоколад разом з вершковим маслом розтопити у мікрохвильовці або на водяній бані
  2. Перетираємо цукор з яйцями до його розчинення.
  3. Поєднуємо ці дві маси і ретельно вимішуємо.
  4. Третину тіста відливаємо окремо і змішуємо з борошном. 
  5. Додаємо цю частину з борошном до основної маси і гарно вимішуємо. 
  6. Накриваємо миску з тістом плівкою і ставимо до холодильника на 10 годин.
  7. Форми простелити пергаментом і наповнити їх на 2\3 тістом за допомогою кулінарного мішка.
  8. Випікаємо протягом 7 хвилин при температурі 180 градусів. Ознака готовності – невелика пляма посередині, яка має рідкий вигляд.
  9. Перегортаємо форми на тарілку і виймаємо фондан. Подаємо із соусом. Можна декорувати тарілку листками м'яти, свіжими ягодами і кулькою ванільного морозива. 

Смачного!

Фото: Flickr

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme