Різдвяна індичка під журавлинним соусом від шеф-кухаря
Наближається Різдво, і ви при бажанні зможете приготувати вишукану ресторанну страву - фаршировану різдвяну індичку
- Головна
-
5 січня 2015 23:08
Шеф-кухар шотландського будинку-ресторану WHISKY CORNER Олексій Повторейко провів майстер-клас, на якому показав, як приготувати різдвяну індичку, повідомляє depo.ua.
Інгредієнти:
- індичка - 10-15 кг
- сироп цукровий - 50 г
- сіль - 50 г
- перець - 20 г
Інгредієнти для фаршу:
- філе куряче - 2 кг
- яйця - 5 шт.
- цибуля - 2-3 шт.
- часник - 2 головки
- вершки 33% - 350 г
- родзинки - 150 г
- горіхи волоські - 200 г
- сіль і перець - за смаком
Інгредієнти для гарніру:
- картопля смажена брусочками
- брюссельська капуста відварна
- морква бебі відварна
- горошок молодий
Інгредієнти для соусу:
- журавлина - 250 г
- червоне вино - 250 г
- курячий бульйон - 150-200 г
- цукор, сіль, перець - за смаком
- масло вершкове - 40 г
Приготування:
1. Готуємо фарш: куряче філе пропускаємо через м'ясорубку, додаємо подрібнену цибулю, часник, родзинки, січені горіхи, вершки, яйця, сіль і перець. Вимішуємо фарш до однорідної консистенції.
2. Індичку помити, обсушити паперовими рушниками, натерти сіллю і перцем (зовні і всередині). Начинити індичку курячим фаршем. Запікати в духовці цілком при температурі 120-130 градусів 4 години. Потім змастити індичку цукровим сиропом і запікати до появи золотистої скоринки.
3. Готова індичка нарізається на три види м'яса: біле (грудинка), червоне (ноги, крила та інші частини, крім грудинки) і фарш.
4. Готуємо журавлинний соус: на сковорідці довести до кипіння журавлину (довго не кип'ятити, інакше вона втратить колір). Додати сюди червоне вино, бульйон, цукор, сіль і перець, і уварити до загустіння. В кінці додати вершкове масло.
5. Подавати індичку з гарніром: картоплею, брюссельською капустою, морквою бебі, молодим горошком. Всі овочі попередньо відварити, а потім злегка обсмажити на вершковому маслі.
6. Страву полити журавлинним соусом і прикрасити мікрогріном (пророщених злаками), молодим горошком, салатом фризі.
Раніше depo.ua розповів, як приготувати 3 вишуканих новорічних страви від шеф-кухаря.
Фото: Ольга Каменєва/depo.ua
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 15:51Депардьє затримали за звинуваченнями у домаганнях: чіплявся до учсниць знімальної групи
- 14:37На Харківщині активіст ґвалтував 11-річного хлопчика: Суд виніс вирок
- 14:22Заборона на виїзд під час воєнного стану: у ДПСУ сказали, скільки порушників кордону загинуло
- 13:40Місце затишку й культурний кластер: артпростір V'YAVA на ВДНГ відкрив літній сезон
- 12:24 Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні: але у ДПСУ повідомили про нюанс
- 11:13 Telegram зняв бан з офіційних українських ботів
- 10:37Не стало колишнього керманича збірної України Михайла Фоменка
- 10:00Cпротив: рашисти вербують білоруську молодь для збирання БПЛА
- 09:29Синєгубов заявив про трьох поранених внаслідок ударів по Харківщині
- 08:10 Генштаб: за добу Сили Оборони понад 130 разів вступали в бій з рашистами
- 22:07Генштаб: українські захисники відбили 40 атак на Авдіївському напрямку
- 18:23ЗСУ були змушені відійти з трьох населених пунктів на Донеччині, — Сирський
- 16:05Зеленський розповів, які міста України найбільше потребують систем ППО
- 15:37У Міноборони Британії оцінили втрати армії РФ в Україні у 450 тис. військових
- 14:54На прикладі 2023 року: в Міненерго пояснили користь від підняття тарифів на світло
- 13:32У Києві двоє чоловіків поранені від вибуху гранати
- 12:50Укргідрометцентр попередив про загрозу лавин у Карпатах
- 11:40На трасі в Одеській області зіткнулися дві вантажівки, загинув чоловік, — ДСНС
- 10:35У Силах оборони розповіли, що за "дрони невстановленого типу" запускають окупанти