Різдвяна індичка під журавлинним соусом від шеф-кухаря

Наближається Різдво, і ви при бажанні зможете приготувати вишукану ресторанну страву - фаршировану різдвяну індичку

Різдвяна індичка під журавлинним соусом…

Шеф-кухар шотландського будинку-ресторану WHISKY CORNER Олексій Повторейко провів майстер-клас, на якому показав, як приготувати різдвяну індичку, повідомляє depo.ua.

Інгредієнти:

- індичка - 10-15 кг
- сироп цукровий - 50 г
- сіль - 50 г
- перець - 20 г

Інгредієнти для фаршу:

- філе куряче - 2 кг
- яйця - 5 шт.
- цибуля - 2-3 шт.
- часник - 2 головки
- вершки 33% - 350 г
- родзинки - 150 г
- горіхи волоські - 200 г
- сіль і перець - за смаком

Інгредієнти для гарніру:

- картопля смажена брусочками
- брюссельська капуста відварна
- морква бебі відварна
- горошок молодий

Інгредієнти для соусу:

- журавлина - 250 г
- червоне вино - 250 г
- курячий бульйон - 150-200 г
- цукор, сіль, перець - за смаком
- масло вершкове - 40 г

Приготування:

1. Готуємо фарш: куряче філе пропускаємо через м'ясорубку, додаємо подрібнену цибулю, часник, родзинки, січені горіхи, вершки, яйця, сіль і перець. Вимішуємо фарш до однорідної консистенції.

2. Індичку помити, обсушити паперовими рушниками, натерти сіллю і перцем (зовні і всередині). Начинити індичку курячим фаршем. Запікати в духовці цілком при температурі 120-130 градусів 4 години. Потім змастити індичку цукровим сиропом і запікати до появи золотистої скоринки.

3. Готова індичка нарізається на три види м'яса: біле (грудинка), червоне (ноги, крила та інші частини, крім грудинки) і фарш.

4. Готуємо журавлинний соус: на сковорідці довести до кипіння журавлину (довго не кип'ятити, інакше вона втратить колір). Додати сюди червоне вино, бульйон, цукор, сіль і перець, і уварити до загустіння. В кінці додати вершкове масло.

5. Подавати індичку з гарніром: картоплею, брюссельською капустою, морквою бебі, молодим горошком. Всі овочі попередньо відварити, а потім злегка обсмажити на вершковому маслі.

6. Страву полити журавлинним соусом і прикрасити мікрогріном (пророщених злаками), молодим горошком, салатом фризі.

Раніше depo.ua розповів, як приготувати 3 вишуканих новорічних страви від шеф-кухаря.

Фото: Ольга Каменєва/depo.ua

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme