Новий рік: 2 незвичайних десерти від шеф-кондитера

Шеф-кондитер Fairmont Grand Hotel Kyiv Олег Івженко провів ексклюзивний майстер-клас з приготування холодного яблучного тарта Татен і десерту з гарячим шоколадом і маршмеллоу

Новий рік: 2 незвичайних десерти від шеф…

 

depo.ua пропонує рецепти оригінальних десертів на новорічні свята.

1. Холодний яблучний тарт Татен

Інгредієнти для пісочного тіста:

- борошно - 260 г

- цукрова пудра - 100 г

- вершкове масло - 160 г

- яйце - 1 шт.

- сіль - 1 г

Інгредієнти для начинки:

- яблука великі і тверді - 4 шт.

- мед - 60 г

- вершкове масло - 30 г

- цукор - 100 г

- вершки - 50 мл

- желатин - 3 листа або 6 г

Інгредієнти для прикраси:

- вершки - 200 г

- сир маскарпоне - 200 г

- цедра лайма чи лимона

- червона смородина - 1 гілочка

- полуниця - 1 шт.

Приготування:

1. Готуємо тісто. Змішуємо вершкове масло і цукрову пудру. Додаємо яйце і перемішуємо до однорідної маси. Вводимо борошно і вимішуємо до тих пір, поки не вийде еластична і туга маса. Відправляємо готове тісто на 1 годину в холодильник.

2. Цим часом готуємо начинку. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками.

3. Приготування карамелі. У каструлі змішуємо цукор і мед, уварюємо їх до стану карамелі. Потім додаємо сюди вершки і вершкове масло, перемішуємо з подрібненими яблуками.

4. Замочуємо желатин на пару хвилин в холодній воді. Набряклий желатин змішуємо з готовою карамеллю.

5. Розкачуємо охолоджене тісто, укладаємо у форму і випікаємо в духовці при температурі 180 градусів хвилин 10-15.

6. У готове тісто викладаємо карамель з яблуками і відправляємо в холодильник на півгодини.

7. Готуємо суміш вершків і сиру маскарпоне, додаємо цедру лайма чи лимона. Наповнюємо сумішшю кондитерський мішок і прикрашаємо охолоджений десерт. Тарт прикрашаємо яблуком, порізаним соломкою, гілочкою червоної смородини і полуницею.

2. Десерт з гарячим шоколадом і маршмеллоу

Інгредієнти:

- печиво - 50 г

- шоколадний декор у вигляді кола - 1 шт.

- полуниця - 1 шт.

Інгредієнти для маршмеллоу:

- цукор - 225 г

- глюкоза - 170 г

- вода - 75 г

- желатин - 20 г

- білий шоколад - 120 г

Інгредієнти для малинового сорбету:

- вода - 310 г

- цукор - 130 г

- глюкоза або мед - 40 г

- пюре зі свіжої малини - 500 г

Інгредієнти для гарячого шоколаду:

- шоколад чорний - 100 г

- вершки - 200 г

Приготування:

1. Готуємо маршмеллоу. З цукру, води і 70 г глюкози зварити сироп, щоб його температура досягала 110 градусів. 100 г глюкози збити міксером і влити в сироп. Коли суміш трохи охолоне, додаємо желатин і перемішуємо. Наприкінці вводимо білий шоколад і знову змішуємо до однорідного стану. Вилити суміш у форму і посипати зверху цукровою пудрою, остудити при кімнатній температурі. На наступний день нарізати на шматочки будь-якої форми і обваляти в цукровій пудрі.

2. Готуємо малиновий сорбет. Цукор, воду, глюкозу або мед, а також малинове пюре перемішати, закип'ятити і відправити в мороженицу або просто в морозилку. Якщо відправили сорбет в морозильну камеру, періодично суміш треба перемішувати (всього 3-4 рази).

3. Готуємо гарячий шоколад. Вершки довести до кипіння і залити ними чорний шоколад, поламаний на шматочки. Перемішати до однорідного стану.

4. Збираємо десерт. На дно високої склянки укладаємо шматочки печива, потім - маршмеллоу, порізане на невеликі кубики, скибочки полуниці. Наступний шар - кулька малинового сорбету. Накрити шоколадним декором. Зверху налити гарячий шоколад так, щоб він розтопив шоколадний декор. Десерт прикрасити полуницею.

 

Раніше depo.ua розповів і показав, як приготувати печиво макарон: майстер-клас від Кулінарної Академії Ектора Хіменес-Браво.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme