Новий рік: 2 незвичайних десерти від шеф-кондитера
Шеф-кондитер Fairmont Grand Hotel Kyiv Олег Івженко провів ексклюзивний майстер-клас з приготування холодного яблучного тарта Татен і десерту з гарячим шоколадом і маршмеллоу
- Головна
-
24 грудня 2014 08:59
depo.ua пропонує рецепти оригінальних десертів на новорічні свята.
1. Холодний яблучний тарт Татен
Інгредієнти для пісочного тіста:
- борошно - 260 г
- цукрова пудра - 100 г
- вершкове масло - 160 г
- яйце - 1 шт.
- сіль - 1 г
Інгредієнти для начинки:
- яблука великі і тверді - 4 шт.
- мед - 60 г
- вершкове масло - 30 г
- цукор - 100 г
- вершки - 50 мл
- желатин - 3 листа або 6 г
Інгредієнти для прикраси:
- вершки - 200 г
- сир маскарпоне - 200 г
- цедра лайма чи лимона
- червона смородина - 1 гілочка
- полуниця - 1 шт.
Приготування:
1. Готуємо тісто. Змішуємо вершкове масло і цукрову пудру. Додаємо яйце і перемішуємо до однорідної маси. Вводимо борошно і вимішуємо до тих пір, поки не вийде еластична і туга маса. Відправляємо готове тісто на 1 годину в холодильник.
2. Цим часом готуємо начинку. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками.
3. Приготування карамелі. У каструлі змішуємо цукор і мед, уварюємо їх до стану карамелі. Потім додаємо сюди вершки і вершкове масло, перемішуємо з подрібненими яблуками.
4. Замочуємо желатин на пару хвилин в холодній воді. Набряклий желатин змішуємо з готовою карамеллю.
5. Розкачуємо охолоджене тісто, укладаємо у форму і випікаємо в духовці при температурі 180 градусів хвилин 10-15.
6. У готове тісто викладаємо карамель з яблуками і відправляємо в холодильник на півгодини.
7. Готуємо суміш вершків і сиру маскарпоне, додаємо цедру лайма чи лимона. Наповнюємо сумішшю кондитерський мішок і прикрашаємо охолоджений десерт. Тарт прикрашаємо яблуком, порізаним соломкою, гілочкою червоної смородини і полуницею.
2. Десерт з гарячим шоколадом і маршмеллоу
Інгредієнти:
- печиво - 50 г
- шоколадний декор у вигляді кола - 1 шт.
- полуниця - 1 шт.
Інгредієнти для маршмеллоу:
- цукор - 225 г
- глюкоза - 170 г
- вода - 75 г
- желатин - 20 г
- білий шоколад - 120 г
Інгредієнти для малинового сорбету:
- вода - 310 г
- цукор - 130 г
- глюкоза або мед - 40 г
- пюре зі свіжої малини - 500 г
Інгредієнти для гарячого шоколаду:
- шоколад чорний - 100 г
- вершки - 200 г
Приготування:
1. Готуємо маршмеллоу. З цукру, води і 70 г глюкози зварити сироп, щоб його температура досягала 110 градусів. 100 г глюкози збити міксером і влити в сироп. Коли суміш трохи охолоне, додаємо желатин і перемішуємо. Наприкінці вводимо білий шоколад і знову змішуємо до однорідного стану. Вилити суміш у форму і посипати зверху цукровою пудрою, остудити при кімнатній температурі. На наступний день нарізати на шматочки будь-якої форми і обваляти в цукровій пудрі.
2. Готуємо малиновий сорбет. Цукор, воду, глюкозу або мед, а також малинове пюре перемішати, закип'ятити і відправити в мороженицу або просто в морозилку. Якщо відправили сорбет в морозильну камеру, періодично суміш треба перемішувати (всього 3-4 рази).
3. Готуємо гарячий шоколад. Вершки довести до кипіння і залити ними чорний шоколад, поламаний на шматочки. Перемішати до однорідного стану.
4. Збираємо десерт. На дно високої склянки укладаємо шматочки печива, потім - маршмеллоу, порізане на невеликі кубики, скибочки полуниці. Наступний шар - кулька малинового сорбету. Накрити шоколадним декором. Зверху налити гарячий шоколад так, щоб він розтопив шоколадний декор. Десерт прикрасити полуницею.
Раніше depo.ua розповів і показав, як приготувати печиво макарон: майстер-клас від Кулінарної Академії Ектора Хіменес-Браво.
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 09:48Посол Данії розповів, коли F-16 прибудуть до України
- 08:47Удар по Одесі 29 квітня: в лікарнях залишаються 23 постраждалі
- 08:41На Харківщині внаслідок ударів росії поранено двох чоловіків – ОВА
- 23:45Жадан порадив українцям прочитати 5 книжок: список
- 23:15Троє помічників столичного нотаріуса "працювали", коли той був за кордоном ФОТО
- 22:50 В Україні створюють жіночий підрозділ БПЛА: Що треба знати
- 22:35Продукти, які не лише можна, а й треба їсти на ніч
- 22:19ДСНСівці зрештою загасили пожежу в Одесі, що виникла внаслідок обстрілу. Кількість постраждалих росте (ФОТО) ФОТО
- 22:05Уже відома дата запланованого засідання Ради Україна-НАТО
- 21:45На Львівщині горе-бізнесмени продавали неіснуючі автозапчастини (ФОТО) ФОТО
- 21:32Німеччина оголосила новий пакет воєнної допомоги Україні: Що увійшло
- 21:20У Генштабі назвали найгарячіші напрямки фронту на вечір 29 квітня
- 21:01 Кількість жертв російського удару по Одесі зросла до чотирьох (ФОТО) ФОТО
- 20:51ЗСУ дронами активно мінують дороги у тилу ворога ФОТО
- 20:40Увечері 29 квітня росіяни розбомбили школу на Сумщині ФОТО
- 20:32У Вінниці горіла п'ятиповерхівка ФОТО
- 20:24Олександр Кацуба розповів, як Україні витримати наступну зиму
- 19:55В Одесі уламки ракети впали на будинок одіозного політика Сергія Ківалова: ЗМІ пишуть, що екснардепа госпіталізували ФОТО
- 19:38Експерт: Нові удари від СБУ демонструють – нищення російських НПЗ буде продовжуватись