Капустяні котлети від зірки "Майстер Шеф": Як приготувати смачну страву без м'яса

Якщо обожнюєте капусту і хочете спробувати щось нове, приготуйте овочеві котлети з пікантним смаком 

Журналіст відділу «Життя»
Капустяні котлети від зірки "Майстер Шеф…
скріншот

Відомо, що м'ясо – це важливий продукт у нашому раціоні, проте його не слід їсти щодня і зловживати ним. Гарною альтернативою м'ясу є овочі, які декому можуть здаватися не такими поживними, але також містять чимало корисних мікроелементів. До того ж, з овочів легко приготувати багато смачних страв, що замінять м'ясні наїдки. Наприклад, з білокачанної капусти можна зробити котлети. 

Відома кулінарка та суддя шоу "Майстер Шеф" Тетяна Літвінова поділилася цікавим рецептом капустяних котлет, передає Depo.ua.

За словами Тетяни Літвінової, котлети з капусти виходять ніжними, м'якими і з нотками прянощів. Для приготування використовують недорогі продукти, які можна знайти у будь-якому магазині. Подавати такі котлети варто із соусом, який доповнить смак страви і зробить її більш корисною та поживною.

Капустяні котлети: рецепт

тетяна літвінова

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 300 грамів
  • Цибуля ріпчаста – 200 грамів або 3 штуки
  • Олія оливкова – 2 ст.л
  • Часник – 2 зубчики
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль – 1 дрібка
  • Паприка – 1 ч.л
  • Перець чорний – 0,5 ч.л
  • Коріандр – 0,5 ч.л
  • Мускатний горіх – 0,5 ч.л
  • Борошно пшеничне або цільнозернове - 3 ст.л

Соус:

  • Сметана – 100 грамів
  • Огірок – 1 штука
  • Кріп - 20 грамів
  • Сіль – 0,5 ч.л
  • Сушений часник – дрібка

Приготування:

  1. Подрібнити цибулю. Підсмажити на рослинній олії.
  2. Нашинкувати капусту дрібно і відварити її у ситечку у киплячій воді протягом трьох хвилин.
  3. До цибулі у пательні додати подрібнений часник.
  4. Збити яйця і додати спеції: паприку, коріандр, суміш перців, сіль та мускатний горіх. Ретельно змішати.
  5. Додати до яєць цибулю з часником.
  6. Для соусу нарізати дрібно кріп, огірок натерти на терці і відцідити огірок. Додати до кропу, огірка сметану та сіль, ретельно перемішати Додати дрібку сушеного часнику.
  7. Відцідити капусту, аби не було рідини. Перемішати її з яйцями, спеціями та часником з цибулею. 
  8. Додати дві столові ложки борошна до капусти. Якщо консистенція не дуже щільна, додати ще одну ложку борошна.
  9. Смажити котлетки на розігрітій олії.
  10. Готові котлети покласти на серветку або паперовий рушник, аби увібрали зайву олію.
  11. Подавати капустяні оладки з соусом.

Смачного!

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme