8 Березня: незвичайні десерти від шеф-кондитера
Наближається свято весни - відмінний привід побалувати себе і своїх близьких вишуканими десертами. Шеф-кондитер Fairmont Grand Hotel Kyiv Олег Івженко провів ексклюзивний майстер-клас з приготування незвичайних солодощів
- Головна
-
5 березня 2015 08:35
depo.ua пропонує рецепти оригінальних десертів, завдяки яким жіночий день перетвориться на справжнє свято.
Лаймовий тарт з італійською меренгою і сиром Маскарпоне
Інгредієнти на 1 порцію:
Для пісочного тіста:
- 150 г борошна
- 50 г цукрової пудри
- 75 г вершкового масла
- 1 яйце
Для лаймового крему:
- 130 г сирого згущеного молока
- 2 яєчних жовтки
- сік лайма
- цедра лайма
Для італійської меренги:
- 200 г цукру
- 50 мл води
- 100 г яєчних білків
Для прикраси десерту:
- шоколадні фігурки
- кольорова карамель
- харчове золото
Приготування:
1. Готуємо тісто. Масло кімнатної температури змішати з цукровою пудрою, додати яйце і в кінці змішати з борошном до однорідної консистенції. Загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на півгодини-годину. Тісто шаром приблизно 0,5 см вкласти на дно форми, рівномірно розподілити і випікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин. Охолодити корж.
2. Готуємо крем. У згущене молоко вичавити сік лайма, додати жовтки і цедру лайма. Розмішати віночком.
3. На дно форми вкласти готовий корж тіста, зверху залити лаймовим кремом. Відправити в духовку при температурі 160 градусів на 15 хвилин. Потім охолодити в холодильнику.
4. Готуємо італійську меренгу. Цукор змішуємо з водою і уварюємо до 121 градуса (перевіряємо за допомогою харчового термометра). Білок збиваємо в міцну піну. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою вливаємо в нього цукровий сироп, вимішуємо до однорідного стану.
5. Охолоджений десерт прикрашаємо італійською меренгою, шоколадними фігурками, кольоровою карамеллю і харчовим золотом.
Тріо гарячих сорбетів
Інгредієнти на 1 порцію:
Для італійської меренги:
- 100 г білка
- 200 г цукру
- 50 мл води
Для сорбету малинового:
- 250 мл води
- 130 г цукру
- 550 г свіжої або замороженої малини
Для сорбету лимонного:
- 430 мл води
- цедра лимона
- 220 г цукру
- 40 г глюкози
- 230 мл соку лимона
Для сорбету манго-маракуйя:
- 310 мл води
- 170 г цукру
- 300 г пюре маракуї
- 200 г пюре манго
Для прикраси десерту:
- 1 апельсин
- 1 грейпфрут
- мікрогрін (пророщена зелень)
- лікер Куантро
- харчове срібло
Приготування:
1. Готуємо італійську меренгу. Цукор змішуємо з водою і уварюємо до 121 градуса (перевіряємо за допомогою харчового термометра). Білок збиваємо в міцну піну. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою вливаємо в нього цукровий сироп, вимішуємо до однорідного стану.
2. За допомогою кондитерського мішка з італійської меренги видавити у форму півсфери. Висушити меренги в духовці при температурі 80-90 градусів протягом 1-2 годин.
3. Готуємо сорбети. Для кожного з сорбетів змішати всі інгредієнти, закип'ятити і вилити в машину для морозива або в пластмасову форму, яку відправити у морозильну камеру на 2-3 години. Коли сорбет замерзне - перемішати його виделкою, і так кілька разів кожні півгодини.
4. Апельсин і грейпфрут очистити: шкірку обрізати ножем так, щоб не залишилося білих плівок. Вирізати з м'якоті часточки.
5. Збираємо десерт. На блюдо укладаємо три півсфери з італійської меренги, прикрашаємо блюдо часточками з апельсина і грейпфрута, мікрогріном. Наповнити півсфери сорбетом різних видів, зверху накрити іншими напівсферами, щоб вийшли кульки.
6. Прикрасити сфери харчовим сріблом. Наприкінці полити десерт палаючим лікером Куантро.
Раніше Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свого улюбленого торта.
Фото і відео Оля Камєнєва/depo.ua
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 10:13 Окупанти обстрілюють Харків із авіації
- 09:48Посол Данії розповів, коли F-16 прибудуть до України
- 08:47Удар по Одесі 29 квітня: в лікарнях залишаються 23 постраждалі
- 08:41На Харківщині внаслідок ударів росії поранено двох чоловіків – ОВА
- 23:45Жадан порадив українцям прочитати 5 книжок: список
- 23:15Троє помічників столичного нотаріуса "працювали", коли той був за кордоном ФОТО
- 22:50 В Україні створюють жіночий підрозділ БПЛА: Що треба знати
- 22:35Продукти, які не лише можна, а й треба їсти на ніч
- 22:19ДСНСівці зрештою загасили пожежу в Одесі, що виникла внаслідок обстрілу. Кількість постраждалих росте (ФОТО) ФОТО
- 22:05Уже відома дата запланованого засідання Ради Україна-НАТО
- 21:45На Львівщині горе-бізнесмени продавали неіснуючі автозапчастини (ФОТО) ФОТО
- 21:32Німеччина оголосила новий пакет воєнної допомоги Україні: Що увійшло
- 21:20У Генштабі назвали найгарячіші напрямки фронту на вечір 29 квітня
- 21:01 Кількість жертв російського удару по Одесі зросла до чотирьох (ФОТО) ФОТО
- 20:51ЗСУ дронами активно мінують дороги у тилу ворога ФОТО
- 20:40Увечері 29 квітня росіяни розбомбили школу на Сумщині ФОТО
- 20:32У Вінниці горіла п'ятиповерхівка ФОТО
- 20:24Олександр Кацуба розповів, як Україні витримати наступну зиму
- 19:55В Одесі уламки ракети впали на будинок одіозного політика Сергія Ківалова: ЗМІ пишуть, що екснардепа госпіталізували ФОТО