8 Березня: незвичайні десерти від шеф-кондитера

Наближається свято весни - відмінний привід побалувати себе і своїх близьких вишуканими десертами. Шеф-кондитер Fairmont Grand Hotel Kyiv Олег Івженко провів ексклюзивний майстер-клас з приготування незвичайних солодощів

8 Березня: незвичайні десерти від шеф-ко…

depo.ua пропонує рецепти оригінальних десертів, завдяки яким жіночий день перетвориться на справжнє свято.

Лаймовий тарт з італійською меренгою і сиром Маскарпоне

Інгредієнти на 1 порцію:

Для пісочного тіста:

- 150 г борошна
- 50 г цукрової пудри
- 75 г вершкового масла
- 1 яйце

Для лаймового крему:

- 130 г сирого згущеного молока
- 2 яєчних жовтки
- сік лайма
- цедра лайма

Для італійської меренги:

- 200 г цукру
- 50 мл води
- 100 г яєчних білків

Для прикраси десерту:

- шоколадні фігурки
- кольорова карамель
- харчове золото

Приготування:

1. Готуємо тісто. Масло кімнатної температури змішати з цукровою пудрою, додати яйце і в кінці змішати з борошном до однорідної консистенції. Загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на півгодини-годину. Тісто шаром приблизно 0,5 см вкласти на дно форми, рівномірно розподілити і випікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин. Охолодити корж.

2. Готуємо крем. У згущене молоко вичавити сік лайма, додати жовтки і цедру лайма. Розмішати віночком.

3. На дно форми вкласти готовий корж тіста, зверху залити лаймовим кремом. Відправити в духовку при температурі 160 градусів на 15 хвилин. Потім охолодити в холодильнику.

4. Готуємо італійську меренгу. Цукор змішуємо з водою і уварюємо до 121 градуса (перевіряємо за допомогою харчового термометра). Білок збиваємо в міцну піну. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою вливаємо в нього цукровий сироп, вимішуємо до однорідного стану.

5. Охолоджений десерт прикрашаємо італійською меренгою, шоколадними фігурками, кольоровою карамеллю і харчовим золотом.

 

Тріо гарячих сорбетів

Інгредієнти на 1 порцію:

Для італійської меренги:

- 100 г білка
- 200 г цукру
- 50 мл води

Для сорбету малинового:

- 250 мл води
- 130 г цукру
- 550 г свіжої або замороженої малини

Для сорбету лимонного:

- 430 мл води
- цедра лимона
- 220 г цукру
- 40 г глюкози
- 230 мл соку лимона

Для сорбету манго-маракуйя:

- 310 мл води
- 170 г цукру
- 300 г пюре маракуї
- 200 г пюре манго

Для прикраси десерту:

- 1 апельсин
- 1 грейпфрут
- мікрогрін (пророщена зелень)
- лікер Куантро
- харчове срібло

Приготування:

1. Готуємо італійську меренгу. Цукор змішуємо з водою і уварюємо до 121 градуса (перевіряємо за допомогою харчового термометра). Білок збиваємо в міцну піну. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою вливаємо в нього цукровий сироп, вимішуємо до однорідного стану.

2. За допомогою кондитерського мішка з італійської меренги видавити у форму півсфери. Висушити меренги в духовці при температурі 80-90 градусів протягом 1-2 годин.

3. Готуємо сорбети. Для кожного з сорбетів змішати всі інгредієнти, закип'ятити і вилити в машину для морозива або в пластмасову форму, яку відправити у морозильну камеру на 2-3 години. Коли сорбет замерзне - перемішати його виделкою, і так кілька разів кожні півгодини.

4. Апельсин і грейпфрут очистити: шкірку обрізати ножем так, щоб не залишилося білих плівок. Вирізати з м'якоті часточки.

5. Збираємо десерт. На блюдо укладаємо три півсфери з італійської меренги, прикрашаємо блюдо часточками з апельсина і грейпфрута, мікрогріном. Наповнити півсфери сорбетом різних видів, зверху накрити іншими напівсферами, щоб вийшли кульки.

6. Прикрасити сфери харчовим сріблом. Наприкінці полити десерт палаючим лікером Куантро.

 

Раніше Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свого улюбленого торта.

Фото і відео Оля Камєнєва/depo.ua

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme