5 рецептів блюд з грибами від Джеймі Олівера

Осінь - сезон грибів, а це дає прекрасну можливість готувати багато незвичайних смачних блюд з ними

5 рецептів блюд з грибами від Джеймі Олі…

ДеПо підготував для вас п'ять рецептів блюд з грибами від відомого шеф-кухаря Джеймі Олівера.

Салат з шампіньйонами, цукіні і моцарелою


Для 4 порцій вам знадобиться: 300 г шампіньйонів, 250 г моцарели, 1 цукіні або кабачок, 10 ст.л. маслинової олії, 4 ст.л. бальзамічного оцту, 125 г корна або будь-якого зеленого салату, 2 гілочки орегано або базиліку, щіпка суміші перців.

Приготування

1. Шампіньйони очистьте від бруду і промийте. Велику частину наріжте великими скибочками, а 3-4 гриби залиште цілими. Цукіні наріжте тонкими пластинками або соломкою за допомогою спеціальної терки або ножа для чищення овочів. Моцарелу наріжте кружечками завтовшки 5-6 мм.

2. Нарізані шампіньйони обсмажуйте невеликими порціями на половині маслинової олії на сильно розігрітій сковороді до золотистого кольору. У кінці посоліть, поперчіть і розкладіть по тарілках. Додайте скибочки цукіні і моцарели. Полийте все бальзамічним оцтом і маслиновою олією, що залишилася. Згори натріть свіжі шампіньйони тонкими пластинками. Присипте листям салату, орегано або базиліку. Посоліть, заправте сумішшю перців і подавайте.

Піта з сочевицею і грибами (рецепт для мультиварки)

На 8 порцій вам знадобиться: 4 піти, 125 г натурального йогурту для подання.

Сочевичний хумус: половина білої цибулини, 2 зубчики часнику, 130 г червоної сочевиці, 500 мл води, невеликий пучок кінзи, 5 ст.л. маслинової олії, 0,5 ч.л. коріандру, 0,5 ч.л. кмину, 1 ст.л. кунжутної олії.

Грибний фарш: 600 г різних грибів (гливи, шампіньйони, лисички, білі), половина білої цибулини, 3 зубчики часнику, 5-6 ст.л. маслинової олії, 0,5 ч.л. коріандру, пучок кінзи, невеликий пучок зеленої цибулі.

Приготування

1. Для сочевичного хумуса очистіть лук і часник, дрібно наріжте і викладіть в чашу мультиварки. Додайте сочевицю, влийте воду і готуйте в режимі «Тушкування» 10-12 хвилин. Потім додайте листочки кінзи, маслинову олію, коріандр, кмин і кунжутну олію. Посоліть, поперчіть, добре перемішайте і викладіть хумус з чаші мультиварки в миску.

2. Для грибного фаршу гриби наріжте скибочками, лук і часник дрібно порубайте. Поставте мультиварку в режим «Смаження», влийте маслинову олію і викладіть нарізану цибулю і часник для фаршу. Смажте 1 хвилину. Додайте коріандр, нарізані гриби і смажте, постійно помішуючи, ще 15 хвилин. Порубайте кінзу і зеленц цибулю. Додайте зелень до смажених грибів, посоліть і поперчіть. Перекладіть фарш з мультиварки в іншу миску і вимийте чашу.

3. Піти підсушуйте в чаші мультиварки без олії близько хвилини з кожного боку. Розріжте їх навпіл. Начиніть половинки піти хумусом і грибним фаршем. Подавайте з йогуртом.

Грибна ікра

Інгредієнти: 700 г будь-яких грибів (лісові, гливи, шампіньйони), 200 г цукіні, 50 г цибулі-порея (знадобиться тільки біла частина), 5 ст.л. рослинної олії, 3 ст.л. томатної пасти, 300 мл води, 5 гілочок чебрецю, 1 ст.л. оцту (6%), 1 ст.л. цукру, 1 ст.л. солі.

Приготування

1. Гриби почистити, промити і дрібно порубати. Цукіні поріжте дрібними кубиками. Порей промийте і дрібно порубайте.

2. Обсмажуйте гриби з пореєм і цукіні в глибокому добре розігрітому сотейнику на рослинній олії 15 хвилин, помішуючи. Додайте томатну пасту і смажте ще 3-4 хвилини. Влийте воду, додайте листочки чебрецю, оцет, цукор і сіль. Тушкуйте, помішуючи, 10 хвилин. Зніміть з вогню, розкладіть в стерилізовані банки, герметично закрийте і бережіть в темному прохолодному місці.

Грибний паштет з чебрецем

На 6 порцій вам знадобиться: 1 ст.л. маслинової олії, 600 г будь-яких різних грибів, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, половина невеликого пучка чебрецю, сок половини лимона, 100 г вершкового масла, 0,5 ч.л. сушеного чилі в пластівцях, чверть мускатного горіха, 100 г рікоти, 100 г будь-якого блакитний сиру.

Приготування

1. Розігрійте маслинову олію в сковороді на середньому вогні.

2. Тонко наріжте 1 зубчик часнику, цибулину, гриби. Викладіть в сковороду гриби, нарізаний і цілий часник, лук і чебрець. Обсмажуйте 10-15 хвилин, поки овочі не стануть м'якими і золотистими. Посоліть, поперчіть, скропіть лимонним соком і перекладіть в миску. Накрийте плівкою і приберіть в холодильник на 4 години. Потім виберіть чебрець і відкладіть.

3. Розтопіть вершкове масло в невеликому сотейнику на слабкому вогні.

4. Подрібніть у блендері половину грибної маси. Додайте чилі, натертий мускатний горіх, рікоту і блакитний сир, знову подрібніть. Змішайте з грибами, що залишилися, перекладіть в контейнер і розрівняйте. Залийте розтопленою олією, згори викладіть чебрець і приберіть в холодильник на 2 години.

5. Подавайте з вівсяним печивом і корнішонами.

Карбонара

На 4 порції вам знадобиться: 400 г пасти, 150 г будь-яких грибів, 1 зубчик часнику, 1 ст.л. маслинової олії, 2 жовтки, 100 г сметани, 50 г пармезану (+20 г для подання), 1 ст.л. петрушки, 80 г окосту.

Приготування

1. Зваріть пасту у великій каструлі з киплячою підсоленою водою до стану al dente, наслідуючи інструкцію на упаковці.

2. Тим часом наріжте гриби скибочками і обсмажуйте з дрібно нарубаним часником на маслиновій олії на середньому вогні 5 хвилин до м'якості.

3. У іншій мисці збийте жовтки із сметаною, тертим пармезаном і дрібно нарубаною петрушкою. Посоліть і поперчіть. Додайте обсмажені гриби і розібраний на волокна окіст. Перемішайте.

4. Злийте воду і поверніть пасту в каструлю (трохи води, в якій вона варилася, збережіть). Додайте грибний соус і перемішайте. Влийте ще трохи води з-під пасти, щоб розбавити соус. Подавайте, присипавши тертим пармезаном.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme