10 найдешевших корисних продуктів

Існує думка, що здорове харчування обходиться значно дорожче, ніж перероблені продукти і фастфуд. Однак це не завжди відповідає істині

10 найдешевших корисних продуктів…

Буряк

Цей чудовий овоч очищає організм. Буряк йде на користь психічному здоров'ю і являє собою багате джерело енергії. Вона насичена численними вітамінами і мінералами, включаючи калій, марганець, волокна і фолієву кислоту.

Часник

Часник по праву очолює рейтинг продуктів здорового харчування, тому що в ньому міститься велика кількість корисного компонента під назвою алліцин. Крім того, 28 г часнику вміщують у собі 23% рекомендованої добової дози марганцю, 17% вітаміну В6, 15% вітаміну С, 6% селену, а також 1 г волокон і 9 г вуглеводів.

Цибуля

Цибуля багата на поліфеноли і флавоноїдами, які знижують рівень стресу, а також небезпеку розвитку раку. Крім того, компоненти сірки в цибулі допомагають контролювати діабет і захищають від хвороб серця.

Капуста

Дуже недооцінений і потужний з точки зору профілактики здоров'я овоч. У капусті міститься багато вітаміну С, який зміцнює імунну систему і виводить з організму токсини.

Банан

Насичений корисними речовинами фрукт просто необхідний для здоров'я серця. У ньому дуже багато калію, магнію, вітамінів С і В6. Вживання бананів дозволяє регулювати роботу кишечника, позбавляє печії, депресії, знижує ризик раку нирок, діабету та остеопорозу.

Коричневий рис

Коричневий рис відноситься до здорового харчування. Адже він є багатим джерелом селену, який необхідний для правильного метаболізму щитовидної залози і роботи імунної системи. Цей продукт має мало жирів, зате багато волокон.

Кавун

Неодмінний супутник пізнього літа і осені, багатий лікопіном кавун важливий для серцево-судинної системи і здоров'я кісток.

Яйця

Яйця містять багато холестерину, але від одного яйця вам погано не буде. Зате вони насичені вітамінами, мінералами, білком і корисними жирами.

Овес

Овес - це ідеальний вибір для здорового сніданку. Він швидко насичує, знижує рівень холестерину, регулює роботу кишечника і навіть захищає від раку.

Насіння

Насіння містять мало вуглеводів і велику кількість вітаміну В6. Це прекрасне джерело жирних кислот омега-3 і омега-6. Насіння містять Фітонутрієнти лігнін, який знижує ризик серцевих хвороб і деяких видів раку, повідомляє ДеПо з посиланням на medikforum.ru.

Раніше ДеПо розповів, що можна їсти в Різдвяний піст.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme