Життя

ТОП-5 овочів, які приносять більше користі в приготованому вигляді

Експерти по правильному харчуванню назвали овочі, які приносять більше користі в приготованому вигляді

02 березня 2016, 16:54

За словами фахівців, теплова обробка робить ці продукти не тільки смачнішими і кориснішими, але й сприяє їх кращому засвоєнню, повідомляє depo.ua з посиланням на PureWow.

Незважаючи на те, що звичніше вживати овочі в сирому вигляді, експерти рекомендують хоча б іноді піддавати їх тепловій обробці.

Шпинат

Листя шпинату багаті кальцієм, залізом і магнієм, але мінерали будуть краще засвоюватиметься, якщо вони пройдуть теплову обробку.

ТОП-5 овочів, які приносять більше користі в приготованому вигляді - фото 1

Браунколь

В листках капусти містяться харчові волокна, завдяки яким покращується не тільки травлення, але і знижується рівень холестерину. Але максимальна користь, кажуть фахівці, буде тільки після її нагрівання.

ТОП-5 овочів, які приносять більше користі в приготованому вигляді - фото 2

Гриби

Деякі гриби можна вживати в сирому вигляді, але фахівці радять їх готувати. В першу чергу це зумовлено знищенням токсинів, а також - організму буде легше переварити приготовані гриби.

ТОП-5 овочів, які приносять більше користі в приготованому вигляді - фото 3

Морква

Експерти стверджують, що приготована морква містить більше бета-каротину, антиоксидантів і вітаміну А. Крім того, м'який овоч легше засвоюється.

ТОП-5 овочів, які приносять більше користі в приготованому вигляді - фото 4

Помідори

Незважаючи на те, що звичніше їсти помідори в сирому вигляді, хоч зрідка рекомендується вживати їх у приготовленому вигляді. Після нагрівання в овочах збільшується кількість лікопіну - одного з найбільш ефективних антиоксидантів.

ТОП-5 овочів, які приносять більше користі в приготованому вигляді - фото 5

Більше актуальних новин читайте на Depo.Життя

Loading...
Loading...