Армійці поділилися враженнями від нового сухпаю ЗСУ

Кореспонденти інформаційного агентства Міністерства оборони України "Армія Inform" скуштували добовий польовий набір продуктів для армійців, порівнявши його із тією їжею, яку пропонували воїнам у 2015 році
 

Враження армійців висвітлені на сторінці Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ у Facebook, передає Depo.ua.

Почали кореспонденти "Армії Inform" з пошуку відповіді на питання, як зробити кашу гарячою без вогнища. Ось що вони розповідають:

"Відкривається зелений пакет з логотипом ЗСУ легко – ножів, ножиць не потрібно. Вони знадобляться пізніше, коли потрібно буде відкривати окремі пакети зі сніданком, обідом і вечерею.

Отже, сніданок. Кому що попадеться (бо є варіанти), а нам випало їсти гречану кашу з куркою. Звісно, до основної страви йдуть обов’язкові упаковані додатки: сіль, перець, галети, чай, кава, шоколад. Окрім цього, в сніданковому наборі є цукор, жувальна гумка, волога та суха серветки, ложка.

Все це добре, але уважний читач з досвідом служби в 2015 році, справедливо зауважить: і як ту кашу їсти?! Знову холодною давитися? Направду, мене це теж хвилювало. Але окремо від трьох пакетів у сухпайку йде пакет з чотирма безполуменевими розігрівачами. Які і мають зробити кашу готовою, смачною та гарячою.

Інструкція написана на целофановому пакеті, який слугує резервуаром для розігрівання. Це зручно, бо коли готуєш уперше, кілька разів читаєш, щоб не наплутати.

Потрібно 100 мг води. Які у нас із собою були. Заливаємо в пакет, туди ж поміщаємо кашу і розігрівач.

Далі для мене, як для людини, що не дуже розбирається в хімії, відбулося маленьке диво. Вода, залита в пакет, почала кипіти, з характерним бурлінням – схожим на те, коли вода кипить у каструлі на кухонній плиті. Навіть пара йшла з пакета", – поділилися враженнями армійці.

Кореспонденти "Армії Inform" радять поділитися сніданком із сухпаю з другом, оскільки одна людина наврядчи зможе з'їсти його повністю.

"15 хвилин – і ми готували ложки для першої дегустації. Пакет з кашею вийняли з основного, в якому нагрівали. Відкрити краще ножем, бо рукою важкувато. А далі… А далі у ваші ніздрі заходить божественний запах. Ви торопієте. Мружите очі, як у рекламі кави Jacobs. Усмішка з’являється на вашому задоволеному обличчі. Набираєте першу ложку… і приходите до тями тільки тоді, коли колеги тягнуть вас за вуха, аби і їм трішки залишили.

До речі, про "залишили". Може, це ми такі маленькі в "Армія Inform", і порції розраховані на двометрових десантників, але каші вистачає на двох. Причому так, щоб наїстися. Шматки курки великі – і їх справді багато. До плюсів запишемо, що тарілки не потрібні. Їсти можна прямо з пакета", – розповіли у Міноборони.

Далі армійці розповіли, що для заварювання чаю чи кажи необхідно розпалювати багаття.

"Бо навіть звичайного сухого спирту в добовому наборі немає. Недолік це чи ні – вирішить ваша ситуація", – зазначили у "Армія Inform".

Також додається, що що суттєвих відмінностей між сніданком і вечерею немає: "Так само – каша з м’ясом, чай, галети й уже перераховані дрібні додатки. До каші в окремому пакеті – тушковане м’ясо".

Королем у сухпайку армійці назвали борщ.

"Трішки почекавши, ми готувались до кулінарної кульмінації того дня – приготування українського борщу, який входить до пакета з обідом!", – йдеться у повідомленні.

Кажуть, що процедура – та сама: пакет для розігрівання, вода, пакет з борщем і розігрівач. Чекати, як і раніше, потрібно 15 хвилин.

"Відкриваємо. Готуємо ложки. Ковтаємо нетерпляче слину. З пакета нам звабливо підморгує справжній борщ! Здається, разом із ароматом з пакета одлунює ледь чутний шепіт: "Агов, козаче, давай, скуштуй мене…" Знову великі шматки м’яса і суперське відчуття, що борщ з дому, зварений дбайливими руками мами чи дружини. Він – так само ситний. І військовим з колегами вирішувати – ділити порцію на двох чи спробувати самотужки спожити все. Але знов попереджаємо – якщо ви не кремезний десантник, добре поміркуйте", – наголосили кореспонденти.

Також зазначається, що в обідньому пакеті ще була квасоля з овочами і м’ясом.

За словами армійців, висновок про якість нового сухпаю робили цього разу не вони, а їхні задоволені шлунки, "які того дня точно не залишились порожніми".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як змінилася українська армія за рік.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Головна

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook