Страви, які ні в якому разі не можна розігрівати
Деякі з страв потрібно їсти одразу після приготування, інакше при розігріванні вони втрачають всі корисні властивості, а то й можуть стати причиною отруєння
- Головна
-
23 січня 2017 07:57
Портал AdMe склав список з восьми страв, які при повторному нагріванні можуть призвести до неприємних наслідків, передає Depo.ua.
Селера
Селера – чудовий інгредієнт для супу. Проте в мікрохвильовці корисні нітрати, які містяться в селері, перетворять в токсичні і канцерогенні.
Якщо ви все-так вирішили приготувати суп із селерою – то холодний крем-суп буде чудовий варіантом. Або зробити з селери смузі.
Яйця
Яєчня чи омлет – корисний сніданок тільки в тому випадку, коли він свіжоприготований. Адже при повторному нагріванні яйця можуть стати токсичними.
Найкраще додавати яйця в салати чи сендвічі, які не потребують нагрівання.
Шпинат
Шпинат містить багато вітамінів та мінералів, проте варто вам його розігріти, як корисні нітрати перетворяться в шкідливі нітрити.
Краще додавати шпинат в смузі, сендвічі та холодні салати.
Гриби
При нагрівання білок в грибах змінює свою структуру, а це може привести до болів у шлунку і здуття живота.
Страви з грибами краще вживати одразу після їх приготування.
Картопля
Розігріта картопля втрачає і смак, і корисні властивості. Розігріта страва з картоплі може стати причиною ботулізму, якщо зберігати його в фользі при кімнатній температурі.
Залишки картоплі краще вживати в холодному вигляді в салатах, для прикладу.
Курка
При розігріванні курки – порушується структура білка. Саме це може призвести до проблем із травленням.
Холодне куряче м’ясо краще покласти в сендвіч або салат.
Буряк
Розігрівати страви з буряком теж не рекомендують через нітрати.
Найкорисніше свіжий буряк додавати в смузі і салати.
Читайте також: Стало відомо, які продукти не можна зберігати в холодильнику
Рис
Рис містить вітаміни, мікроелементи, амінокислоти, але також спори бактерій, які можуть зберігатися навіть після варіння. Якщо після приготування залишити рис при кімнатній температурі, бактерії почнуть розмножуватися і це може викликати харчове отруєння.
Повторне нагрівання не вирішить проблему, тому рис краще з'їсти відразу або поставити в холодильник через годину після приготування і зберігати максимум до наступного дня.
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 12:24 Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні: але у ДПСУ повідомили про нюанс
- 11:13 Telegram зняв бан з офіційних українських ботів
- 10:37Не стало колишнього керманича збірної України Михайла Фоменка
- 10:00Cпротив: рашисти вербують білоруську молодь для збирання БПЛА
- 09:29Синєгубов заявив про трьох поранених внаслідок ударів по Харківщині
- 08:10 Генштаб: за добу Сили Оборони понад 130 разів вступали в бій з рашистами
- 22:07Генштаб: українські захисники відбили 40 атак на Авдіївському напрямку
- 18:23ЗСУ були змушені відійти з трьох населених пунктів на Донеччині, — Сирський
- 16:05Зеленський розповів, які міста України найбільше потребують систем ППО
- 15:37У Міноборони Британії оцінили втрати армії РФ в Україні у 450 тис. військових
- 14:54На прикладі 2023 року: в Міненерго пояснили користь від підняття тарифів на світло
- 13:32У Києві двоє чоловіків поранені від вибуху гранати
- 12:50Укргідрометцентр попередив про загрозу лавин у Карпатах
- 11:40На трасі в Одеській області зіткнулися дві вантажівки, загинув чоловік, — ДСНС
- 10:35У Силах оборони розповіли, що за "дрони невстановленого типу" запускають окупанти
- 09:50У Миколаєві дрони пошкодили рекреаційний та енергетичний об'єкти
- 08:48Рашисти вночі вдарили по Україні "шахедами" та зенітною керованою ракетою
- 23:53Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей
- 22:28Миколенко може не зіграти на Євро-2024: Тренер "Евертона" розповів про травму лівого захисника