Дієтологи назвали три страви, які дійсно корисні для здоров'я

Нове опитування дозволило визначити страви, які, всупереч поширеній думці про їх шкідливість, дійсно корисні для здоров'я

The New York Times спільно з Morning Consult провели масштабне опитування серед сотень професійних дієтологів і просто любителів смачно поїсти з метою з'ясувати, які продукти споживачі помилково вважають не корисними для здоров'я, передає depo.ua.

У результаті думки дієтологів і споживачів зійшлися в тому, що газовані напої та кондитерські вироби дійсно шкідливі для здоров'я, а от щодо деяких страв і продуктів їх думки розділилися.

"Коли мова заходить про вибір продуктів, то з'ясовується, що багато з нас всерйоз заплуталися, які продукти корисні, а які - ні", - наголошується в доповіді.

Топ-3 найпопулярніші страви, які помилково вважаються шкідливими, а насправді приносять більше користі, ніж шкоди, виглядають наступним чином:

1. Суші

Згідно з результатами опитування, 49 відсотків любителів суші вважають їх корисними. Однак дієтологи, навпаки, відносять страву традиційної японської кухні, приготовлену з рису і різних морепродуктів, до категорії корисних. Зокрема, за корисність суші свої голоси віддали 75 відсотків дієтологів.

2. Хумус

Закуска з нутового пюре, до складу якої входять оливкова олія, часник, сік лимона, паприка і кунжутна паста, також віднесена до категорії корисних страв. 9 з 10 дієтологів назвали хумус дуже корисним для здоров'я, і лише 66 відсотків опитаних споживачів віддали свої голоси за корисність страви. Варто відзначити, що хумус дійсно допомагає контролювати вагу, знижує рівень холестерину і навіть ризик розвитку раку.

3. Кіноа

Дієтологи переконані, що кіноа корисна для здоров'я. 89 відсотків опитаних фахівців по здоровому харчуванню віддали свої голоси за корисність крупи. Проте з ними згодні лише 58 відсотків споживачів. Передбачається, що це пов'язано з низькою проінформованістю про користь кіноа, а також з тим, що крупа лише нещодавно почала набирати популярність серед прихильників здорового харчування. Дієтологи відзначають, що кіноа багата білком, клітковиною і мінералами, тому її слід включати в свій раціон.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme