Американські вчені розвінчали міф про шкоду ГМО

Вчені Національної академії наук США спростували шкоду генетично модифікованих продуктів для здоров'я

Згідно з 20-річного дослідження, продукти, до складу яких входять ГМО, не є менш корисними, ніж органічні аналоги, передає depo.ua з посиланням на New York Post.

Як розповідає професор Майкл Родемейер, ГМО часто звинувачують у розвитку раку або інших хвороб, але в ході експериментів вченим не були виявлені їх негативні впливи на організм.

Більше того, у дослідженні йде мова про те, що генетично модифіковані продукти, навпаки, корисні для здоров'я. Наприклад, завдяки ним людина вживає менше інсектицидів і отримує навіть більше вітамінів. Крім того, такі фрукти і овочі можуть значно поліпшити якість і розмір врожаїв.

Тому, вчені впевнені, що людству слід змінити своє ставлення щодо ГМО, оскільки за 20 років так і не було виявлено їх негативний вплив як на організм, так і на навколишнє середовище. А популярний міф про шкоду ГМ-культур вчені вважають звичайним маркетинговим ходом для просування "корисних" продуктів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme